От днес, 1 февруари, децата до 14 ненавършени години пътуват

...
От днес, 1 февруари, децата до 14 ненавършени години пътуват
Коментари Харесай

Децата до 14 години вече пътуват безплатно в столичния градски транспорт

От през днешния ден, 1 февруари, децата до 14 ненавършени години пътуват с безвъзмездни карти за градския превоз в София, заяви Центърът за градска подвижност (ЦГМ) на своя уебсайт.

Учениците над 14 години, студентите и докторантите, на които им следва да заредят карти за публичния превоз от 1 февруари, ще зареждат картите си по старите цени, одобрени с решение на Столичния общински съвет.

Причината е, че на 1 февруари изтича срокът на постановлението на Министерския съвет от началото на 2023 година, с което беше дадена спомагателна отстъпка на цените на транспортните им документи. В резултат на това решение учениците и студентите от февруари 2023 година до момента пътуваха с годишни карти за 180 лева в цялата транспортна мрежа, а едномесечната карта беше с цена 15 лв..

От през днешния ден учениците, навършили 14 години, и студентите към този момент могат да вземат на касите на ЦГМ годишна карта на остарялата цена от 200 лв.. Месечната карта за всички линии е 20 лева, а цената за една линия (наземен превоз или метро) е 9 лв.. Картата за докторантите на месец е 35 лева за цялата градска мрежа и 16 лева - за една линия. Зареждането на транспортните документи може да стане и през уебпортала на ЦГМ.

От 11:00 ч., на касата на ЦГМ при входа за метрото на НДК, ще се състои проява за зареждане на безвъзмездни карти на деца до 14-годишна възраст. Ще участва Пламен Църноречки, шеф на дирекция " Продажби, маркетинг и стопанска активност ", оповестиха от ЦГМ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР