От днес– 13 юли, ще започне възстановяването на близо 2-километровия

...
От днес– 13 юли, ще започне възстановяването на близо 2-километровия
Коментари Харесай

От днес ще стартират ремонтните работи на 2 км от пътя Криводол - Девене, започнал през 2021 г.

От днес– 13 юли, ще стартира възобновяване на близо 2-километровия сектор от път II-13 през село Девене, в област Враца. Строителните действия в селото са почнали през 2021 година, само че не са приключени и в този момент не престават. При положително време, без дъждове, се чака ремонтът да завърши за към 20 дни.

Трасето на път II-13 е един от обходните направления за транспортните средства над 3,5 тона, при прекъсването на придвижването в сектора от път I-1 Мездра – Лютидол. Интензивният директен трафик по второкласния път в последните седмици постанова да се подхващат ограничения за довеждане докрай на почналия преди две години ремонт, с цел да се увеличи сигурността и на жителите на селото, и на всички пътуващи. При осъществяване на довършителните действия краткотрайно ще бъде лимитирано директното прекосяване на моторни транспортни средства в сектора на път II-13 Крапчене – Криводол – Девене – Борован. Трафикът ще се пренасочва по път II-15 Враца – Борован, а по-късно по път I-1 Враца - Монтана.

По време на ремонтните действия в с. Девене през с. Осен ще минава единствено местен трафик. За повишение сигурността на придвижване в Осен, както бе обявено през предходната седмица, по молба на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Областната дирекция на МВР-Враца обезпечи патрулиращи коли в селото. Полицейските чиновници и Областно пътно ръководство – Враца работят в тясно съдействие, с цел да се подсигурява сигурността. Както към този момент беше обществено оповестено, АПИ има подготвеност да построи и изкуствени неравности (легнали полицаи) за в допълнение ограничение на скоростта на придвижване в селото. За задачата самодейността би трябвало да е на Община Криводол, с която да предприеме ограничения за понижаване на скоростта на придвижване в с. Осен и обезпечаване на сигурността на жителите му. Такива стъпки от страна на локалната власт досега не са подхванати.

С писмо N08-00-930 от 7 юли 2023 година кметът на Криводол Христо Доков и кметският наместник на с. Осен Петя Петрова документално са известени за процедурата. В кореспонденцията са посочени и стъпките, които и общината, и АПИ би трябвало да подхващат в къс период. Процедурата изисква самодейност от Община Криводол за съставяне на комисия, в която вземат участие представители на бранш „ Пътна полиция ” към ОД на МВР-Враца, община Криводол и Областно пътно ръководство – Враца. Комисията би трябвало да направи оглед на място и да дефинира местата за създаване на изкуствените неравности в село Осен. Такава комисия досега не е образувана от Община Криводол. Днес шефът на ОПУ-Враца инж. Веселин Николов е разговарял с кмета на Криводол Христо Доков и той го е уверил, че следва привикване на комисия в понеделник – 17 юни. АПИ е в подготвеност да построи изкуствените неравности до 5 дни след заключенията на комисията и направен от Общината план.

Припомняме, че второкласния път II-13 Крапчене - Криводол - Осен - Девене - Борован е един от обходните направления за транспортните средства над 3,5 т след прекъсването на придвижването в сектора Мездра – Лютидол за осъществяване на строителни работи. След приключването им водачите ще могат да пътуват по-бързо, безвредно и удобно по нов път.

Апелът към водачите и жителите на обитаемоте места в района е да проявят схващане и самообладание. Спирането на придвижването по първокласния път и пренасочването на трафика по различни направления основава неудобства и за водачите, и за жителите на обитаемоте места, само че мярката е наложителна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР