От днес – 27 май, започва ремонт на тръбата за

...
От днес – 27 май, започва ремонт на тръбата за
Коментари Харесай

Ремонт затваря тръбата за София на тунел „Ечемишка“ на „Хемус“ за лятото

От през днешния ден – 27 май, стартира ремонт на тръбата за София на  тунел „ Ечемишка “ на автомагистрала „ Хемус “, оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура ". За осъществяване на строително-монтажните работи е лимитирано прекосяването в тръбата за столицата. Трафикът се реализира в двете посоки в тръбата за Варна. Необходимо е водачите да карат с нараснало внимание, да съблюдават прецизно поставената сигнализация и ограничаването на скоростта, осведоми Народоосвободителна въстаническа армия.

Съоръжението, с дължина 820 м, е в употреба от 1985 година и е в неприятно градивно положение. За привеждането му в сходство с европейските стандарти за сигурност се планува унищожаване на разрушените елементи от вторичната обшивка на тръбата за столицата. Конструкцията на оборудването ще бъде възобновена и ще се инсталира нова хидроизолационна система.

Ремонтираната тръба ще е с нова дренажна система, асфалтова настилка, пожароизвестяване, вентилация, видеонаблюдение, светофарна уредба, осветяване и система за светлинно водене, с които се обезпечават сигурност на пътуването и опция за бърза реакция при случай. Ще бъде  изградена напречна пешеходна изложба в оборудването за връзка на двете тунелни тръби, която при положение на повреда в някоя от тръбите, ще се употребява за евакуация на хора. Срокът за осъществяване на ремонтните действия е до края на септември 2021 година
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР