От десетки години съкровището на Индже войвода подлудява иманяри. Ямболският

...
От десетки години съкровището на Индже войвода подлудява иманяри. Ямболският
Коментари Харесай

Вечната Мистерия Около Прокълнатото Имане На Индже Войвода! Който Припари Лошо Му Се Пише

От десетки години съкровището на Индже челник подлудява иманяри. Ямболският край е залят от жадни за бързо замогване търсачи на съкровището.

За зла орис обаче имането е прокълнато и съгласно легендата всеки, който се приближи до него, полудява или даже умира при странни условия. Преданието споделя, че някъде на възвишенията, които са на час път от Ямбол, е закопано кървавото имане, събирано с години от разбойниците на страховития Индже челник. Някъде подземен имало 7-8 товара със златни турски алтъни, 17 гърнета със скъпоценни камъни, два бакъра с украшения и два златни пищова.

Никой не знае къде тъкмо е прикрито имането на Индже челник, само че съгласно слуховете има карта, която указва мястото. В региона се споделя, че преди години група мъже вървели през възвишенията на местността Бакаджиците, когато завалял пороен дъжд. Скрили се в скална ниша.

Докато чакали да спре дъждът, забелязали, че в скалата има огромна пролука. Единият от тях почнал да дълбае и не след дълго разкрил гърне, запечатано с черна смола, написа patrioti. Отворили го и намерили четири керамични плочки. На всяка от тях имало изрисувани нишани, които, в случай че се съединят, указвали къде е скритото богатство.

След известно време мъжете решили да се опитат да открият мястото, обозначено на картата. Докато се лутали обаче и се чудели къде да търсят, от клоните на едно дърво над тях паднала голяма жълта змия. Всички били невредими, само че толкоз се изплашили, че се отказали да търсят съкровището на Индже челник.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР