От десетилетия насам френската компания LVMH символизира лукса за богатите

...
От десетилетия насам френската компания LVMH символизира лукса за богатите
Коментари Харесай

Какво означава спонсорството на LVHM за Олимпиадата в Париж

От десетилетия насам френската компания LVMH символизира лукса за богатите хора, които носят чанти Louis Vuitton, костюми Christian Dior, пръскат се с парфюми Bulgari и пият шампанско Veuve Clicquot.

Това написа Асошиейтед прес в публикация за спонсорския пакт сред Олимпиадата и реномираната марка.

Водещата международна компания за първокласни артикули, към която принадлежат 75 марки от високия клас за мода, бижута, часовници и алкохол, ще бъде лицето на световното събитие за масите - Олимпийските игри в Париж, които се откриват през днешния ден. Те ще бъдат следени от милиони фенове по целия свят.

С главната спонсорска роля, която ще играе, имаща за цел възстановяване на имиджа на игрите и на френската столица, това ще бъде и нова глава в специалността на LVMH да продава изключителност в съществени мащаби под вещото управление на ръководителя и основен изпълнителен шеф на компанията Бернар Арно, написа АП, представена от Българска телеграфна агенция. 

Събирането на десетки извънредни марки под един покрив изстреля 75-годишния Арно на върха на класацията на " Форбс " за най-богатите хора в света. Още на 3 юни бизнес списанието оцени благосъстоянието му на 207 милиарда $, нареждайки го пред притежателя на Tesla Илон Мъск и създателя на Amazon Джеф Безос. Тримата постоянно разменят местата си на върха на фона на динамичността на фондовите пазари.

Козметичната марка Sephora на LVMH спонсорира щафетата на олимпийския огън. Berluti дава отговор за дизайна на костюмите на френския олимпийски тим за церемонията по откриването. Бижутерската компания Chaumet създаде олимпийските медали, които ще бъдат сложени в кутии, проектирани от Louis Vuitton, чиято централа на ул. " Пон Ньоф " не може да се пренебрегва, до момента в който парадът на церемонията по откриването се движи по Сена.

Степента на присъединяване на LVMH е " невиждана за първокласна марка ", споделя анализаторът на първокласни артикули в проучвателната компания Bernstein Лука Солка. Подобни марки преди се концентрираха върху спортни действия, които се асоциират с богатите - тенис, конен спорт и ветроходство. Сега LVMH и съперниците му от ден на ден употребяват всеобщия спорт, с цел да стигнат до клиенти и да показват превъзходството на продуктите си.

" Наградата е асоциация на високо равнище със спорта като повсеместен език, който всички консуматори схващат ", изяснява Солка.

Въпреки че марките му ще бъдат в центъра на вниманието, Арно избира да остава в сянка. Това внезапно контрастира с държанието на Мъск и Безос. Макар и компанията му да залага на цифровия маркетинг, самият той не участва в обществените медии. Бернар Арно може съвсем да се слее с тълпата, седейки безшумно в мрачен костюм на първия ред на стилните ревюта.

Не са изненада неговите отлични връзки във френското общество. През март Арно получи Ордена на Почетния легион от президента Еманюел Макрон, а брачната половинка му Брижит преподава френски на двама от синовете му.

" Той е съвсем като държавен глава. Има такова въздействие ", споделя консултантът по политически имидж Франк Тапиро, наричайки Арно " кръстника на Олимпийските игри ". Тапиро, който работи с магната като изобретателен шеф за стартирането на парфюма Miss Dior, го оприличава на Луи XIV, Кралят Слънце от 18-ти век, прочут с безспорната му власт.

Миналата година LVMH регистрира доходи от 86,2 милиарда евро, само че все пак си остава фамилна компания. Петте деца на Арно играят разнообразни функции, което води до спекулации за това кой ще го наследи на върха. Ходът му да удължи възрастта си за пенсиониране от 75 на 80 приказва, че той може да се застои в близост по-дълго време.
 Снимка АП/БТА

Силната страна на Арно е балансирането сред наследството, традициите, нововъведенията и даването на независимост на топ дизайнерите за актуализиране на класиката.

Като се има поради акцентът на компанията върху нейното френско завещание, спонсорството на олимпийските игри е " много съвместимо с имиджа на LVMH ", сята и Цин Ван, професор по маркетинг и нововъведения в бизнес учебното заведение " Уоруик ". " Олимпиадата в Париж дава опция да се подчертае тази връзка ", прибавя той. 

В последна сметка актуалните Олимпийски игри са основани от френски аристократ - барон Пиер дьо Кубертен, а френският остава един от формалните езици на игрите, напомня АП.

" Чувстваме отговорност, тъй като нашите марки са известни с това, че са френски. Ние сме французи “, декларира Антоан Арно пред АП. " Баща ми е горделив да е французин и обича страната си. Така че ние се усещаме виновни да вършим нещата по верния метод ".

Компанията е съдействала за олимпийските игри със 150 милиона евро, съгласно информация от медии и анализатори, която въпреки всичко е непотвърдена от организационния комитет и самия колос в сектора на първокласните артикули. Това ще сложи LVMH на върха или покрай него в листата с най-големите спонсори на Игрите.

Спонсорството оказва помощ на организационния комитет да реализира декларираната си цел за частно финансиране на Олимпиадата, като по този начин се заобикалят преразходите, познати от предходни Олимпийски игри. Бюджетът на Олимпийските игри в Париж е 4,38 милиарда евро, като 96 на 100 се покриват от частни доходи, в това число от спонсорства, продажба на билети и телевизионни доходи. Делът от 4 на 100 - държавното финансиране - ще бъде за последващите ги параолимпийски игри.

Съществува обаче риск за имиджовите вложения на LVMH, в случай че да вземем за пример олимпийските игри бъдат помрачени от митинги, на фона на нестабилния политически климат във Франция. " Французите се смятат за международни водачи в митингите ", напомня Солка. Според него безспорен факт е, че " луксът процъфтява от неравенството в приходите ". Докато френският президент Еманюел Макрон популяризира игрите като необятно отворени, критиците обръщат внимание на невъзможния достъп до доста от събитията и наличието на първокласните марки.

Едно нещо е изцяло несъмнено - Париж няма да регистрира неочакван скок в извършването на покупки на първокласни артикули, до момента в който траят самите Олимпийски игри. Тълпите от хора могат да откажат богатите клиенти, а затварянето на улици ще попречи на достъпа до магазини, в това число до авеню " Монтен ", където се намира главният магазин на LVMH.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР