От десетилетия летящите таксита са част от научната фантастика, но

...
От десетилетия летящите таксита са част от научната фантастика, но
Коментари Харесай

Пускат летящи таксита до 2 години  

От десетилетия летящите таксита са част от научната фантастика, само че към този момент са покрай действителността – първо ще бъдат факт в Съединени американски щати, а по-късно в Обединените арабски емирства и Индия. „ Това, което преди смятахме за научна фантастика, в този момент е теоретичен факт “, споделят от компанията производител. „ Това се случва, то е действително и ще го видите на пазара през 2025 година “, допълват те.


Очаква се полетите да стартират постоянно първо в Америка, а след това в арабските емирства по два първични маршрута: от летище Дубай до елитния квартал „ Палм “ и от летище Абу Даби до „ Корниш “ в центъра на града. „ Очакваме търсенето да бъде по-голямо, в сравнение с можем да посрещнем. Цените първоначално ще бъдат относително високи “, допълват от компанията производител. „ Но по-късно с течение на времето ще разположим стотици летящи таксита, което също ще понижи доста цената. В същото време ще стартират полети в Ню Делхи, Мумбай и Бангалор “, изясняват те.

В момента в Калифорния се организират изпитателни полети на летящи таксита. Управлението на машините е елементарно и производителите настояват, че 12-годишно дете в симулатор може да се научи да ги кара за 20 минути. Полетите ще се резервират като споделени пътувания и в началото ще костват към 4-5 $ на пътническа миля, а след към две-три години ще намалеят на половина. Тъй като летящите таксита обслужват съществуващи хеликоптерни направления – и теоретично са по-безопасни, по-евтини и по-екологични от хеликоптерите – има забележителна опция за разширение на активността, споделят от компанията.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР