От депутатската банка сблъсъкът на институциите изглежда като атака от

...
От депутатската банка сблъсъкът на институциите изглежда като атака от
Коментари Харесай

Крум Зарков: Правителството влиза от скандал в скандал в продължение на 3 години

”От депутатската банка конфликтът на институциите наподобява като офанзива от една институция към друга - основният прокурор по отношение на президента. Като жител, не ми е прелестно протичащото се, а като правист мисля, че прокуратурата работи непозволено с публикуването на тези диалози. Това съгласно мен е груба неточност от страна на основния прокурор ”.
Това сподели Крум Зарков, зам.-председател на ПГ " Българска социалистическа партия за България ", пред БНР.

" Когато основният прокурор се обръща към Конституционния съд с искане за пояснение на Конституцията, това деяние е изцяло в неговите пълномощия. Когато обаче той разгласява СРС, имащо за цел да уязви и да смъкна от престижа на друга институция, което опонира съгласно доста специалисти на Закона за специфичните разследващи средства, от една страна, и даже на Наказателния кодекс съгласно други, въпреки това, би трябвало освен да се запитаме за какво го прави това основният прокурор, а би трябвало ли да го прави - това е радикално друг въпрос ", продължи той.

Зарков сподели още, че Българска социалистическа партия през цялото време на този парламент води опозиционна линия на политика, сериозна към властта. " Независимо дали става дума за корупцията, за публичния ред и сигурност, опазването на здравето или опазването на околната среда, има една обща нишка - държавното управление нито знае къде желае да отиде, нито по какъв начин да го реализира. За всяка една от тематиките, които сме повдигали с инструментаруима на вота на съмнение, времето е посочило, че сме били прави. Само тази седмица ни дадоха задоволително нови учредения, отвън тези на вота. Това си проличава с политиката им по отношение на хазарта, когато пуснаха няколко противоречащи си оферти едно след друго. Пролича си и с тематиката за еврото. Такова скупчване на кавги и проблеми единствено за тази седмица би провокирало тежка политическа рецесия във всяка една естествена страна. При нас това е просто седмица като другите. За държавно управление, което популяризира своята непоклатимост, ние сме от скандал в скандал в продължение на 3 години ", разяснява социалистът.

Според него с това държавно управление се губи скъпо време всяка седмица за промени, които за безусловно наложителни. По неговите думи, когато в една демократична страна институциите поддържат връзка по метода, по който го вършат в България, когато ръководещите не съумяват да начертаят пътя напред и има належащи всекидневни проблеми с водата, която пием и въздуха, който дишаме, тези проблеми се вземат решение посредством свикването на нови избори. " Следващото държавно управление ще знае, че предходното е било осъдено поради това, че не се е справило с корупцията, позволило е източването на язовири и по този начин ще знае какво го чака в случай че не се оправи с тези проблеми ", безапелационен е Зарков.
Зам.-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия сподели, че е за влизането на България в Еврозоната при настоящия курс на лв. по отношение на еврото. Правителството обаче със своята обиграна техника за вкарване на оферти в последния сред първо и второ четене, е сложило под подозрение този курс. " След това ръководещите желаеха с едно решение да създадат по този начин, че да не може да бъде променян, само че без да изтеглят първото. В един и същи ден Народното събрание беше подложен пред въпроса да приема противоречащи си решения. Отхвърляме такава политика на едно ще кажем пред бъгларите, друго ще кажем пред чуждениците ", сподели още Крум Зарков.

" Когато преди година и половина Валери Симеонов за пръв път повдигна тематиката за
хазарта и метода по който се оперира с тези игри, Българска социалистическа партия беше единствената партия, която го поддържа. Тогава казахме и продължаваме да споделяме, че тези билетчета не може да се продават свободно на всички места, а единствено на лицензирани места. Ние сме за и ограничаване на рекламата, която е нападателна и зарибява доста хора. Това тогава ръководещите от ГЕРБ го скриха под килима и тематиката заспа ", изясни Зарков.
" Докато не разберем какво в действителност се случва, няма да подписваме празни чекове на държавното управление и да легитимираме тяхната политика ", сподели още Зарков и разгласи, че Българска социалистическа партия ще внесе свои предложение по този закон.

Крум Зарков е безапелационен, че Българска социалистическа партия ще продължи да бъде упорита в рецензията си и в случай че се наложи нов избор на съмнение, няма никакви терзания да го изиска още веднъж. " Но до момента в който подлагаме на критика и внасяме вотове, ние работим и по доста други тематики. Продължаваме да работим по нашата " Визия за България ", която би трябвало да даде оня път на развиване в идващите години,който да обезпечи сигурност в придвижването на страната. Разработваме и серия законопроекти по разнообразни проблеми, които ще внасяме и ще пазиме в Народното събрание. Нямаме просто за цел да бутнем едни, с цел да дойдат други, а желаеме цялостна смяна на метода, по който се прави политика в България ", приключи социалистът.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР