От Демократична България искат третия мандат, но първо искат да

...
От Демократична България искат третия мандат, но първо искат да
Коментари Харесай

ДБ иска третия мандат, но чака да види първите два

От " Демократична България " желаят третия мандат, само че първо желаят да видят какво ще стане с първите два мандата за сформиране на държавно управление. Това съобщи в отговор на въпрос на News.bg депутатът от групировката Мартин Димитров. Той взе присъединяване на кръг маса на тематика " Разгръщане на капацитета за зелена икономическа промяна във въглищните райони на България ".

Нормално е да желаеме третия мандат, тъй като Демократична България може да бъде център на взимане на решения в сложна конюнктура, обоснова се той. Да не излезе, че всички чакат третия мандат и не поемат отговорност за първия и втория, а всеки би трябвало да си понесе отговорността преди този момент, акцентира Димитров.

По думите му възможностите за сформиране на държавно управление в границите на 48-ото Народно заседание остават реалистични с втория мандат, който по Конституция ще отиде в Продължаваме промяната. Редовното държавно управление е по-силно от служебното, посочи Димитров и добави, че служебният кабинет си избира тематики, по които да бъде уверено, а по други да наруши закона, като не внася бюджет.

Според него е добре да има постоянен кабинет и хората питат дали ще загубим средства от Европейска комисия, подготвени ли сме за тях и дали имаме закъснения. Ако вторият мандат стигне до Политическа партия, в случай, че не сме минали процедурата с първия мандат, ще си сложим целите пред Политическа партия и доста съществено гледаме опцията за държавно управление с техния мандат. Кого различен ще поканят си е тяхно решение, изясни Мартин Димитров.

Запитан какви са рисковете пред страната ни да загубим евросредства от Европейската комисия, Димитров изясни първи, че би трябвало да има за всеки въглищен район териториален проект какво се прави по години, по месеци, да се вижда развиването, вложенията, напредъка. Целият проблем е, че би трябвало длъжностен кабинет да бъде главното настоящо лице по всички тематики и въпроси. Служебен кабинет, който има краткосрочни визии по доста тематики и в случай че счита да остави решенията на въпросите за Плана за възобновяване и резистентност и въглищните райони, както и да чака да пристигна постоянно държавно управление, тогава могат да се появят опасности от загуба на средства, безапелационен бе Димитров.

Той уточни, че в случай че няма резултат и проект за деяние, част от парите или всички пари няма да ги получим. Ако служебното държавно управление схване метода да чака постоянно държавно управление да реши проблемите - това е главният риск. Ако се забави основаването на постоянно държавно управление или всичко е в ръцете на служебния кабинет, то по какъв начин ще се оправим би било по-големият риск, посочи Мартин Димитров.

Той се надява до края на годината да има доста сериозен прогрес с проект за деяние по райони.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР