От Демократична България инициират нова среща между парламентарните сили, на

...
От Демократична България инициират нова среща между парламентарните сили, на
Коментари Харесай

ДБ инициира среща с партиите относно присъствието на посланик Митрофанова на първата сесия на НС

От " Демократична България " предизвикват нова среща сред парламентарните сили, на която да се реши въпросът с наличието на посланика на Русия Елеонора Митрофанова на тържественото съвещание при откриването на 48-ото Народно заседание. Срещата ще се състои на следващия ден в 13 часа.



По-рано през днешния ден ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че партията няма да прави взаимни отстъпки по тематиката Украйна, експанзията на Путин и войната. Във Facebook той приканва политическите сили да решат по какъв начин да се опълчват на присътвието на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова на 19 октомври в Народното събрание.



" Парламентарната група на ГЕРБ, изрично с нужните по закон средства, откакто бъде изпратена покана до госпожа Митрофанова, направете по този начин, дружно с другите партии на следващия ден като се видите, да създадем по този начин, че да е нежелана на първото съвещание на Народното събрание. Няма да влезем в събранието, в случай че госпожа Митрофанова пристигна и аз се надявам тя да направи този жест и да не проваля първото съвещание на Народното събрание ", сподели Борисов.

По тази тематика от партия " Български напредък " считат, че в този момент най-важното за страната е да се конституира работещ парламент, който да може да взема решения. Напомнят, че постоянно са защитавали тезата, че водещ в позициите на партията е националният интерес и ще не престават да се управляват от него при всеки спор в Народно събрание.

По тематиката работиха: Вера Александрова, Десислава Маркова

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР