От декларацията, приета от източноевропейските лидери за подкрепа на бързото

...
От декларацията, приета от източноевропейските лидери за подкрепа на бързото
Коментари Харесай

Служебният външен министър удари рамо на Радев: Членството на Украйна в НАТО е рискован процес

От декларацията, призната от източноевропейските водачи за поддръжка на бързото приемане на Украйна в НАТО, няма действителна изгода и от нея нищо няма да последва, а сходни начинания са даже " рисковани ".

Така служебният министър Николай Милков, представен от Българска телеграфна агенция, разяснява позицията на външното министерство за самодейността на деветима президенти от Централна и Източна Европа. България и Унгария бяха измежду дребното избрали да не поддържат тази стъпка, оповестена в почивните дни.

Президентът Румен Радев съобщи, че въпросът за участието на Украйна в НАТО би трябвало да се реши откакто завърши войната. Думите му породиха и рецензии.

" Аз персонално не виждам някаква действителна изгода. Ние можем да я подкрепим тази декларацията, от което нищо нямаше да последва, тъй като тя не допуска ускорено приемане и, в случай че не я подкрепим, отново нищо няма да последва. Това е една политическа изявя на група страни ", споделя Милков в отговор на въпрос на организацията.

По думите на Милков молбата за участие на Украйна в НАТО (за която Киев заяви, откакто Русия анексира съвсем една пета от територията ѝ) публично не е публикувана в Северноатлантическия съвет, като тя ще бъде спор на едни разисквания, които занапред предстоят. Нещо повече, самодейността на девет страни е " малко опасен развой ", до момента в който " единството в НАТО е основната ни мощ ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР