От дежурния хидролог в НИМХ:В резултат на интензивни валежи има

...
От дежурния хидролог в НИМХ:В резултат на интензивни валежи има
Коментари Харесай

Ново бедствие удря част от страната ни до часове

От дежурния хидролог в Национален институт по метеорология и хидрология:

В резултат на интензивни превалявания има заплаха от пораждане на поройни наводнения във вечерните часове на 07.08. и през нощта против 08.08.2023 година във водосборите на река Огоста (р. Ботуня, р. Шугавица, р. Бързия, р. Златица, р. Дългоделска, р. Берковска, р. Врещица) и река Искър (р. Златна Панега, р. Малък Искър).

За пет области за на следващия ден е издадено двойно предизвестие - и за значителни превалявания, и за мощен вятър. Това са Видин, монтана, Враца, Ловеч и София-област.

В планинските региони от тези области през идната нощ (7 против 8 август) има нараснала възможност за местни интензивни превалявания и гръмотевици с краткотрайно увеличаване напразно.

През идващото денонощие през страната ще премине леден атмосферен фронт. През нощта в западната половина от страната, а денем в източната ще има краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще има условия за градушки. Значителни ще са количествата на обособени места в планинските региони на Северозападна и Централна България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР