От Дан УилямсБАЗА НА СУХОПЕТНИТЕ СИЛИ ZEELIM, Израел (Ройтерс) -

...
От Дан УилямсБАЗА НА СУХОПЕТНИТЕ СИЛИ ZEELIM, Израел (Ройтерс) -
Коментари Харесай

С роботи за картографиране и гел за взривяване Израел води война срещу тунелите на Хамас

От Дан Уилямс

БАЗА НА СУХОПЕТНИТЕ СИЛИ ZEELIM, Израел (Ройтерс) - След като локализираха това, което описаха като входа на Хамас тунел под евакуирана болница в северната част на Газа, израелските армейски инженери изпълниха прохода с експлодиращ гел и удариха детонатора.

Взривът обхвана постройката и изпрати пушек от минимум три точки по продължение на близкия път в квартал на град Бейт Ханун, демонстрираха записи от камери за наблюдаване.

„ Гелът се популяризира и експлодира каквото и да са ни чакали в тунела “, сподели офицер от армията пред кореспонденти на брифинг в Zeelim Ground База на силите в Южен Израел.

Разчистването на тунелите е значима част от военната акция на Израел против Хамас в линията Газа в отговор на смъртоносната офанзива на палестинската въоръжена група против Южен Израел на 7 октомври.

Когато не употребява муниции за картографиране на бункерите, шахтите за достъп и тунелите, които и двете страни споделят, че се простират на стотици километри (мили) под Газа, армията избира роботи за следене и друга технология, ръководена отдалечено.

< p> Офицерът не можа да бъде разпознат според разпоредбите на брифинга и отхвърли да даде спомагателни детайлности за борбата подземен, която съгласно него е в развой на работа. Той не назова болничното заведение в Бейт Ханун.

" Мисля, че има други способи, които се създават ", сподели той. „ Тук творчеството и нововъведенията идват на помощ. “

В Бейт Ханун, където действаха неговите сили, някои въоръжени лица бяха нахлули в израелската войска от шахти на тунели и бяха убити, сподели той.

Политиката на Израел, сподели той, е да не изпраща личен състав в другата посока, с цел да се изправи против палестинските бойци, които биха имали преимущество като бранител в тесни, тъмни, незадоволително вентилирани и сгъваеми проходи, с които са осведомени.

„ Не желаеме да слизаме там. Знаем, че са ни оставили доста странични бомби (импровизирани взривни устройства) “, сподели той.

Една такава бомба, прикрепена към покриване на шахта за достъп до тунел на равнището на земята, умъртви четирима резервисти от специфичните сили предходната седмица.

МРЕЖА ОТ ТУНЕЛИ

Хамас има тунели за офанзива, контрабанда и депозиране, споделят източници от сигурността. Десетки шахти могат да водят до всеки тунел на дълбочина сред 20 и 80 метра (65-260 фута).

Унищожаването на шахта е релативно елементарно и бързо, сподели офицерът, добавяйки: „ Всеки взвод може да направи това. "

Израелската войска сподели предходната седмица, че 130 шахти са били унищожени до момента, само че не даде числа за разрушените тунели.

Тунелите са по-трудни за справяне. Служителят сподели, че няколко тона от експлодиращия гел - за който той отхвърли да даде каквито и да е механически детайлности, с изключение на да каже, че се доставя с камион - са нужни за всеки няколкостотин метра тунел.

След- анализът на дейностите е сложен. Офицерът сподели, че към половината от шахтите в неговата оперативна зона Бейт Ханун са били унищожени, само че призна, че те могат да бъдат възобновени.

„ Трудно е да се каже какъв брой тунели (са унищожени), тъй като всички те са свързани ”, сподели той.

Хамас отхвърли да употребява лечебни заведения като прикритие за сходни тунели. Той отхвърли изказванията на Израел, че има команден център под най-голямата болница в Газа, Ал Шифа, в която израелските сили влязоха в сряда.

УСИЛИЯ ЗА ИЗБЯГВАНЕ НА ЗАПАСЪТ ЗА ЗАЛОЖНИЦИ

Хамас взе към 240 хора назад в Газа като пленници при офанзивата от 7 октомври, при която бяха убити към 1200 души, сподели Израел. Една от шепата освободени заложници сподели, че тя и минимум две дузини други са били държани в тунел.

Офицерът от армията сподели, че се внимава да не се заплашват тунели, които може да съдържат заложници.

„ Понякога получаваме индикации, че това (цел) може да е обвързвано със заложници. И тогава знаем, че не би трябвало да го нападаме, в случай че не получим утвърждение (което е ясно) “, сподели той

Подобно на огромна част от северната част на Газа, Бейт Ханун е изпразнен от цивилни, които избягаха на юг по заповед на Израел, до момента в който изпращаше сухопътни войски, с цел да се опитат да унищожат Хамас.

„ Единственото останало население са терористите, " сподели офицерът, добавяйки, че от време на време вторична детонация, провокирана от детонация за разрушение на тунел, " ще събори постройка на няколкостотин метра ".

Пленени палестински въоръжени мъже са дали на Израел разследваща информация за тунела мрежа, сподели той, само че тази информация е лимитирана.

„ Повечето от тях не знаят за целия град. Но познават личното си село, познават сносно системата от тунели “, офицерът сподели.

Офицерът сподели, че може да отнеме месеци, с цел да се унищожи цялата подземна мрежа в Газа.

" Мисля, че е по-сложно от метрото в Ню Йорк ", сподели той.

>

(Редактиране от Timothy Heritage)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР