От дълги години се водят спорове за това кое е

...
От дълги години се водят спорове за това кое е
Коментари Харесай

Вижте защо не трябва да пропускате закуската

От дълги години се водят разногласия за това кое е по-полезно да се пропусне или не закуската, написа Мениджър Нюз. Някои настояват, че без нея се отслабва по-лесно, до момента в който други считат, че точно тя им оказва помощ да отстранен непотребните килограми. Ето че в този момент учени от университета в Тел Авив установяваха, че пропускането на закуската може да провокира затлъстяване, диабет вид 2, хипертония и сърдечносъдови заболявания, заяви Лента.

Изследването обхванало 18 души с наднормено тегло, наранени от диабет, и други 18 участници с обикновено телесно тегло, заяви bTV. В един от дните в границите на проучването участниците консумирали храна заран и на обяд, а в различен – единствено обядвали.

При това им били взети кръвни проби, с цел да се обясни концентрацията на избрани протеини, а по наличието им да се откри интензивността на гени, свързани с храносмилането.

Освен това били избрани равнищата на глюкозата, инсулина, хормона глюкоподобен пептид-1 и ензима дипептидилпептидаза-4, който е забъркан в регулирането на имунната система.

Експертите заключили, че приемането на храна на закуска провокира вярната експресия на гени, които би трябвало да се включат в даден интервал от денонощието.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР