От ЧЕЗ съобщиха, че ще направят извънреден отчет на електромерите

...
От ЧЕЗ съобщиха, че ще направят извънреден отчет на електромерите
Коментари Харесай

Извънреден отчет на електромерите заради новите цени на тока

От ЧЕЗ оповестиха, че ще създадат ексклузивен доклад на електромерите поради предстоящата нова цена на тока от 1 юли, която Комисията за енергийно водно контролиране дефинитивно ще утвърди в края на седмицата. Средно повишаване на тока за семействата в страната с 1,89 на 100. Според сметките на КЕВР покачването на цената на тока за бита в Западна България, обслужвана от ЧЕЗ, би трябвало да е с 1,70 %, а в Югоизточна България, на територията на ЕВН - с 1,61 %. Увеличението за клиентите на " Енерго-Про " в Североизточна България ще е с 2,6%.

Графикът на изключителния доклад на ЧЕЗ ще бъде оповестен на уеб страницата на сдружението www.cez-rp.bg в петък. Информация може да се получи също в центровете за обслужване на ЧЕЗ. За да се обезпечи бързото и качествено отчитане на електромерите, ЧЕЗ е заело в допълнение 328 чиновници. Всички отчетници ще работят с удължено работно време, както и на 1 юли - неделя.

Поради физическата неспособност всички електромери да бъдат регистрирани в един и същи ден, месечните сметки ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени. Потребителите имат опция и сами да отчетат показанията на електромерите си на 30 юни 2018 година Самоотчитането е по избор и не анулира осъществяването на месечен доклад от страна на сдружението.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР