От четвъртък сутринта в медиите циркулират снимки на труп, намерен

...
От четвъртък сутринта в медиите циркулират снимки на труп, намерен
Коментари Харесай

Израелските военни твърдят, че са убили лидера на Хамас Яхия Синв...

От четвъртък сутринта в медиите циркулират фотоси на мъртвец, открит в разрушена къща, за който се допуска, че е водачът на Хамас Яхия Синвар. Израелските военни в началото оповестиха, че проверяват информацията и не потвърдиха или отхвърлиха гибелта на Синвар, който е основна фигура в организацията. Според информация от Der Standard, израелските военни към този момент признават триумфа на интервенцията, само че данните към момента не са доказани от други източници.

 

Смъртта на Синвар е резултат от израелска интервенция в линията Газа, при която бяха премахнати общо трима терористи. Израелската войска твърди, че в региона на интервенцията не е имало заложници, макар предходни известия, че Синвар се е укривал измежду тях, употребявайки ги за жив щит.

 

Израел счита Синвар за основния уредник на офанзивите от 7 октомври, които провокираха сухопътната инвазия на Израел в Газа. От октомври предходната година той не е виждан обществено и се допуска, че се крие в комплицираната мрежа от тунели под Газа. След ликвидирането на Исмаил Хания, Яхия Синвар пое водачеството на Хамас.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР