От четвъртък номинацията на ГЕРБ за министър-председател проф. Николай Габровски

...
От четвъртък номинацията на ГЕРБ за министър-председател проф. Николай Габровски
Коментари Харесай

Габровски започва преговорите с предизвестен край

От четвъртък номинацията на ГЕРБ за министър-председател проф. Николай Габровски стартира договаряния за сформиране на държавно управление. Засега е ясно едно - няма да откликнат от " Продължаваме промяната "   - нямало смисъл, посочи  още през вчерашния ден съпредседателят на партията Асен Василев. Габровски ще се срещне на следващия ден с представители на Българска социалистическа партия и " Демократична България ", като е авансово ясно - и двете обединения няма да поддържат първия мандат на ГЕРБ. 

" Моят съвет за проф. Габровски е да се концентрира върху партиите, които биха обезпечили поддръжка за един възможен кабинет, който той да оглави, а по-късно на драго сърце ще седнем да обсъдим 16-те политики, които ние ще подкрепим ", разяснява и през днешния ден Василев.

Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова също затвърди партийното решение за неподкрепа за първия мандат.  " Ще отидем на следващия ден, с цел да му кажем, че го почитаме като професор и доктор, не го поддържаме, нито държавно управление, препоръчано от него, тъй като зад него стои ГЕРБ и Бойко Борисов. С този модел се борим от шест години и няма по какъв начин да отстъпим от тази политическа позиция ", уточни Нинова.

Тя обаче за следващ път не отговори за позицията на левицата по отношение на възможния трети мандат. Това щяло да реши управлението на партията като (ако) се стигне до него. Засега позицията на Българска социалистическа партия е, че няма да поддържа мандат на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Но вратата е отворена за третия.

От " Възраждане " от дълго време дадоха поръчка, че ще поддържат единствено собствен мандат. " Български напредък " пък е подготвена на поддръжка за всекиго. Движение за права и свободи желае държавно управление, само че няма еднопосочна позиция за поддръжка.

Всичко това прави договарянията, водени от проф. Габровски, в договаряния с предупреден край, най-малко за първия мандат. 

Междувременно водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, в следващо " живо " съобщи, че професорът имал всички права самичък да сформира проектокабинета си - от специалисти. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР