От чатове, изпратени в редакцията ни, се вижда, че лице,

...
От чатове, изпратени в редакцията ни, се вижда, че лице,
Коментари Харесай

АФЕРАТА ДЕЛТА ГАРД: Цялата държава на Румен Радев воюва срещу една фирма - основните изпълнители Бойко Рашков и Иван Демерджиев

От чатове, изпратени в редакцията ни, се вижда, че лице, за което има съществени подозрения, че е министърът на правораздаването Иван Демерджиев, изяснява по какъв начин в действителност работи държавният уред, когато има заповеди от най-високо равнище някой да бъде сплескан.
свързани новини70774преди 1 часа
По време на диалозите, които публикувахме, лицето Демерджиев искрено декларира, че поело ангажимент непременно да вземе лиценза на охранителна компания " Делта гард ". Очевидно без да се тормози от обстоятелството, че чатовете могат да станат обществени, Демерджиев споделя, че човек с букви Б.Р. (възможно е да става въпрос за Министерство на вътрешните работи министъра Бойко Рашков) ще обеси охранителната компания.

Автентичността на чатовете към този миг не е доказана, само че в случай че са такива, то образно демонстрират по какъв начин властта, в случай че си на мушката й, може да те смачка, употребявайки всевъзможни способи.

Припомняме, че офанзивите против охранителна компания " Делта гард " започнаха с следствие на " Антикорупционния фонд " за асансьорните фабрики на предприемачите Илия и Явор Златанови. В следствието Илия Златанов декларира, че компанията е употребена за завладяване на заводите - изказване, което и до през днешния ден не е потвърдено. След оповестените видеоклипове, от " Антикорупционния фонд " алармираха Министерство на вътрешните работи и желаеха цялостна инспекция на активността на охранителната компания.

От управлението на Министерство на вътрешните работи през ноември 2020 година се получи отговор, че не са установени каквито и да било нарушавания на документите на „ Делта Гард “, а охранителната компания е осъществявала активността си според условията на Закона за частната охранителна активност.

От друга страна предприемачът Васил Божков беше обвинил " Делта Гард ", че техни чиновници са били измежду провокаторите на антиправителствените митинги през 2020 година

Припомняме, че през юли 2021 година охранителната компания бе изпратила публично питане до ръководителя на Комисията за следствие на полицейско принуждение над протестиращите – адв. Хаджигенов с въпроса дали има потвърдено присъединяване на чиновници на " Делта Гард ", преоблечени като служители на реда, упражняващи принуждение върху протестиращи – отговор не е получен и към днешна дата.

През октомври тази година от " Делта Гард " подадоха сигнал за институционална експанзия и сe oбърнаха към изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите – Румен Спецов, министъра вътрешните работи – Бойко и даже към президента Румен Радев. В писмото се показва че има опит за напън и закани против клиенти на компанията от страна на проверяващи от Министерство на вътрешните работи.

Въпреки сигнала, аферата с " Делта гард " продължи на още по-високо равнище, откакто актуалният вътрешен министър Бойко разгласи, че лишава лиценза им, защото единият от двамата притежатели на компанията е бил с повдигнати обвинявания.

Макар и Димитър Спасов да твърди, че всички законови периоди са спазени, процедурата по лишаване на лиценза на охранителната компания беше задействана и е в ход и към този миг. Пред медиите даже президентът Румен Радев разяснява опитите за лишаване на лиценза на " Делта гард ", като съобщи: " Времето на дерeбеите свърши. България е народна власт, в която няма място за частни милиции. "

. Жалбата е входирана в Софийска градска прокуратура с копие до основния прокурор.

Сагата с охранителната компания продължи, откакто в средата на този месец Димитър Спасов беше извикан на разпит в ГДБОП. Тогава даже Спасов изиска двамата да се явят на полиграф, само че към момента министърът на Радев не е приел поканата. Според някогашния към този момент притежател на " Делта гард " Иван Демерджиев е юрист на рейдъри, които се опитвали да обсебят фотоволтаичен парк, благосъстоятелност на китайски вложител.

Скандалните чатове, които организацията ни разгласява, ще са съществено доказателство за думите на Димитър Спасов, в случай че се удостовери достоверността им. Затова и медията ни ще сезира прокуратурата, която да откри има ли осъществено закононарушение от Иван Демерджиев, както и дали в действителност отнемането на лиценза на компанията е поръчка от най-високо равнище.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ПИК!









Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР