От бюджета за тази година трябва да бъдат заделени средства

...
От бюджета за тази година трябва да бъдат заделени средства
Коментари Харесай

Благомир Коцев: Засега няма планове за увеличение на данък сгради и такса смет във Варна

От бюджета за тази година би трябвало да бъдат заделени средства за създаване на система за видеонаблюдение в целия град.

Това сподели през днешния ден пред публицисти кметът на Варна, съобщи Българска телеграфна агенция. По думите му се възнамерява камери да бъдат сложени допълнително от 2000 точки, което да помогне за прекратяване на разнообразни вандалски прояви. По думите на Коцев с построяването на системата, ще бъде основан и център, който да поеме ръководството ѝ.

Засега няма проекти за нарастване на налог здания и такса боклук, сподели още кметът. Той посочи, че се работи за повишение на събираемостта от тези локални данъци. 

Кметът добави, че сега работна група обикаля града, с цел да бъде изработен цялостен разбор на положението на уличното осветяване. Докладът ѝ би трябвало да бъде подготвен до 17 януари. След това ще бъде направено пресмятане какъв брой би коствала цялостната рехабилитация на осветлението, като бъде осъвременено и ръководството му посредством създаване на команден център. Като сериозен проблем Коцев уточни кражбите на кабели и разнообразни съставни елементи от уличното осветяване. Според него построяването на видеонаблюдение би помогнало за прекратяването на тези практики. Междувременно следва общината да подписа нови контракти за поддръжката на осветлението. 

разяснява още, че се водят диалози с евентуални концесионери на спирките за градския превоз в града. Ако не бъде реализирано съглашение, за тях ще дава отговор Общината. По думите на кмета, при този вид, в бюджета за тази година би трябвало да бъдат заложени средства, тъй като положението на множеството спирки е неприятно, също така и материалите, от които са направени, не са задоволително качествени. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР