От Бузлуджа тръгваме на избори с приоритет – грижа за

...
От Бузлуджа тръгваме на избори с приоритет – грижа за
Коментари Харесай

Корнелия надъхва БСП от Бузлуджа: С градската десница направихме много

От Бузлуджа тръгваме на избори с приоритет – грижа за хората, приходите, битка с бедността и неравенствата. Така лидерката на левицата Корнелия Нинова се обърна към почитателите си във фейсбук в деня на обичайния събор - самобитен старт на предизборната акция.

В обстоен доклад какво е направила Българска социалистическа партия по време на осемте месеца във властта дружно с Политическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ, Нинова декларира и че в миг, в който всеки лев е скъп за България, с цел да си помогнем на народа и на стопанската система, е извънредно безразсъдно да се договарят пари за нови 8 самолета F-16, в случай, че още не сме получили и старите.

" Истерията в последните дни за връщането на мандата е безусловно изкуствено основана. Миналата година държахме мандата 11 дни и всички ни молеха да го държим още, с цел да одобряват нужните закони. Тази година го върнахме на 10-ия ден. Тоест Българската социалистическа партия не е нарушила Конституцията и на милиметър ", повори тя думите си и от петък вечер в " Панорама " по Българска национална телевизия.

Нинова счита, че армията има потребност от рационализация, само че би трябвало да имаме цели. „ Идва зима, а нямаме задоволително доставки на сила. Европа ни приканва да ограничаваме потреблението. Това изисква решения и водачество. Сега не му е времето за милиардни разноски за превъоръжаване. Нашата позиция е ясна, ние сме чисти и открити пред българския народ “, обоснова се вицепремиерът.

България не би трябвало да се моли на “Газпром “, само че би трябвало да възвърне диалозите, добави още Нинова.

И разяснява напрежението сред " Позитано " 20 и " Дондуков " 2:

" Никога не сме нападали първи президента. Но сме сюрпризирани, от това, което прави президентската институция. Президентът поведе митинга сред модела на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Той сътвори “Продължаваме смяната “ и ги изтласка към властта. Негови са думите “Ако имаше повече министри като Кирил Петков, България щеше да е друга страна “, негови са думите “Гласувайте за новите партии “. И още на първия месец откакто създадохме държавно управление за промяна на оня модел, стартира канонада от рецензии.

Вицепрезидентът Илияна Йотова сподели “Нямате 100 дни “, сподели “Социалната ви политика е неуспех “, в случай, че всички признаваха, че това е най-социалният бюджет. Нито ден успокоение не дадоха на държавното управление в извънредно тежките месеци, в които се борихме да спасяваме България и хората. И по този начин до последния ден, когато през вчерашния ден си разреши да каже: “Вие оставате страната в безпорядък “ и нито една дума за тези, които провокираха хаоса, които се уплашиха от смяната и смъкнаха държавното управление. Нито една дума за този модел, против който той изправи юмрука си.

Затова чисто и намерено през вчерашния ден заявих позиция – никой няма да скача върху гърба на Българска социалистическа партия ".

А за нюанс акцентира най-после взаимните дейности с Демократична България: Заедно с градската десница въведохме безвъзмездни детски градини, увеличихме майчинството от 370 на 710 лева, осигурихме безвъзмездни ясли, нарастване на пенсиите, на заплатите на служащите, ваучерите за храна. Отпуснахме стипендии на небогати деца, на надарени деца. Помогнахме на общините и спасихме бизнеса. Въведохме мораториум на тока през зимата, с цел да не е толкоз скъпо. По това съдете какво сме свършили в държавното управление ".
ТЕМА преди 33 минути 444 преди 46 минути 848 преди 17 часа 3620
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР