От БСП няма да подкрепят Промяната.Продължаваме Промяната“ проведе среща с

...
От БСП няма да подкрепят Промяната.Продължаваме Промяната“ проведе среща с
Коментари Харесай

Проектът на „Промяната“ без подкрепа от БСП. Мнозинството отказа диалог

От Българска социалистическа партия няма да поддържат " Промяната ".
„ Продължаваме Промяната “ организира среща с парламентарно показаните партии по отношение на приемането на втория мандат и националните цели за сформиране на държавно управление. По-рано през днешния ден номинираният за министър председател акад. Николай Денков получи мандата от президента Румен Радев.

Българска социалистическа партия няма да поддържа оферти план на решение. Това стана ясно от думите на Кристиан Вигенин.

„ Заедно с това удостоверяваме нашата подготвеност да водим градивен разговор, който при избрани условия би могъл да докара до избирането на постоянно държавно управление в границите на 48-ото Народно заседание “, добави той и показа решението на Изпълнителното бюро на партията по време на срещата с „ Продължаваме Промяната “.

Вигенин означи, че ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ имат общо 127 народни представители, които не са тук и не вземат участие в диалозите.

„ Трите обединения досега не се ангажираха в разговор с „ Продължаваме Промяната “, което ни води до заключението, че нямат желание да поддържат вероятно декларация за целите и да поддържат държавно управление с втория мандат “, разяснява той.

Вигенин уточни, че споделят главните цели, които са набелязани в плана, а точно развиване на
конкурентна и новаторска стопанска система,
гарантиране на национална сигурност и господство на правото, реализиране на енергийна самостоятелност, понижаване на обществените неравенства и достъп до качествено опазване на здравето и обучение.

„ В текста на плана обаче са залегнали оферти, по които нямаме единодушие. По тях не можем да вършим взаимни отстъпки и на този стадий по наша преценка те нито могат да бъдат извадени, нито могат да бъдат поправени “, изясни Вигенин.
Номинираният от „ Продължаваме Промяната “
за министър-председател Николай Денков разяснява, че проблемите са най-много в две направления – едната е обвързвана най-много с отношението към войната в Украйна и позицията на България в този спор, а втората  е обвързвана с изборния развой.

„ Имахме полемика  и търсихме решения, това е вашето решение и ние го почитаме. Така, както вие оставихте вратата отворена за следващи полемики, от наша страна ще срещнете същото схващане “, съобщи Денков.

От Демократична България са настроени за сформиране на кабинет с мандата на Политическа партия.

„ Този документ е годна пробна основа за образуването на отговорно ръководство. Отчитаме това, което Българска социалистическа партия и ГЕРБ – такава е структурата, която ще попадне в един или различен метод да не може да разчита на трайно болшинство. Нашата настройка е да подкрепим вашите старания в целокупност и този документ ”, съобщи Христо Иванов.

Александър Николов от „ Български напредък “ съобщи, че главният приоритет на БВ е точно сформиране на постоянен кабинет, който да преведе страната през рецесиите, Шенген и еврозоната.

„ За реализиране на тези цели считаме, че е належащо устойчиво парламентарно болшинство, което не просто
да разполага със 121 гласа,
а да може да поема ясни задължения. Ще се срещнем с декларацията и нейното наличие, занапред ще обсъждаме. Подобно на Българска социалистическа партия и ние имаме запаси във връзка с част от текстовете. До петък ще почистим своята позиция. Важен е въпросът с правния темперамент на оферти документ. Доколко е рамка и до каква степен ще има задължаващ темперамент “, сподели Николов.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР