От БСП казваха, че внасят законопроект за връщане на смесено

...
От БСП казваха, че внасят законопроект за връщане на смесено
Коментари Харесай

Йорданова: Ще предложим налагане на вето над промените в Изобрния кодекс при срещата с Радев

От Българска социалистическа партия споделяха, че внасят законопроект за връщане на смесено гласоподаване за повече избор и доверие. В сряда те направиха тъкмо противоположното - взривиха всевъзможни благоприятни условия за реализиране на консенсус и за възстановяване на доверието.

Това съобщи Надежда Йорданова от „ Демократична България” пред NOVA.

„ Въпросът с изборните правила първо и главно е въпрос на доверие, което би трябвало да бъде построено в обществото - че процесът е задоволително сигурен и транспарантен и вотът на всеки един от нас ще бъде вярно отчетен”, уточни депутатът.

Тя обърна внимание, че дебатът не е просто машина против хартиена бюлетина, а за това по какъв начин да се структурира избирателен развой, в който обществото да взе участие.

„ Позицията ни не е ултиматум. Ние предложихме на всички парламентарни групи да намерим институционален излаз от тази скандална ситуация”, добави Йорданова.

На консултациите при президента от Демократична България ще предложат Румен Радев да наложи несъгласие върху измененията в Изборния кодекс.

Относно локалните избори акцентира, че са задоволени, че се е оформило единодушие за общо решение за претенденти с „ Продължаваме Промяната” в огромните градове.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР