От Брюксел премиерът Бойко Борисов обяви, че карантината в България

...
От Брюксел премиерът Бойко Борисов обяви, че карантината в България
Коментари Харесай

Борисов заръча намаляване на карантината на 10 дни


От Брюксел министър председателят Бойко Борисов разгласи, че карантина та в България ще бъде понижена на 10 дни и към този момент е дал съответните нареждания тази заран на здравния и просветителния министър. Основният претекст на премиера е да не се нанасят повече вреди върху психологичното здраве на хората, заяви Българска национална телевизия.

" Децата би трябвало да вървят на учебно заведение. Да понижат карантина та на 10 дни, съблюдаване на отдалеченост, сега тестват колкото желаят, с колкото желаят проби. Просто дневно страната харчи над 120 000 лв. за проби ", сподели Бойко Борисов.

Че се обмисля понижаване на броя дни за карантина от 14 на 10 у нас заяви доцент Кунчев още предходната седмица.

" Защото първите 4-5 страни в Европа към този момент минаха на 10-дневна. А някои страни минаха на 7-дневна. Има задоволително доказателства, човек може да дава позитивна проба месеци наред, само че той няма да е инфектиран. Не е едно и също позитивен и инфектиран ", изясни доцент Ангел Кунчев - основен държавен здравен контрольор.

Днес министър председателят Борисов акцентира още веднъж, че единствено в случай че у нас се съблюдават прецизно условията за носене на маски, отдалеченост и дезинфекции, няма да се постанова да се подхващат други ограничения.

Поиска и прецизен надзор на разпореденото от здравното министерство, както и рекомендации към хората да не пътуват там, където има пик на болни от COVID-19.

" Всеки един българин да знае, че пазейки него, пази и този до него, стопанска система та, бизнеса и туризма. Не би трябвало да съсипваме поколенията. За едно дете отделянето от учителите и другарчетата не е добре ", сподели Борисов.

Като доста значима цел за страните-членки на евросъюза министър председателят дефинира бъдещата ваксина да се разпределя транспарантно и да е на налична цена за всички жители от Европейски Съюз.

Бойко Борисов изрази обаче страдание, че една по една фирмите стопират тестванията на имунизациите, тъй като вирусът мутира доста.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР