От британският таблоид са успели да говорят с Иван Желязков

...
От британският таблоид са успели да говорят с Иван Желязков
Коментари Харесай

”Дейли мейл”: Българин е разпитан за смъртта на мигрантите в Есекс

От английският таблоид са съумели да приказват с Иван Желязков - индивидът, който е записал във Варна камиона на името на Джоана Махър от Ирландия. Жената и нейният брачен партньор Томас са двама от задържаните към този момент пет души по случая със гибелта на 39-имата мигранти в хладилен камион в Есекс, Англия.
Желязков твърди, че не просто е направил регистрацията на камиона, а е и непосредствен другар със фамилията, оповестява " Дейли мейл ". За последно Томас Махър е бил у нас този месец. Камионът " Скания " е регистриран на името на Джоана Махър през април 2017 година, а таксата за уреждането на документите е била към 400 английски лири. Според полицията камионът напуща Варна на идващия ден, откакто е регистриран, и повече в никакъв случай не влиза в България.

Желязков урежда регистрацията на транспортни документи от сутеренен апартамент на жилищен блок във Варна. Той се среща с Махер към 2000 година, когато е студент в Рочестър, Кент. С годините Махер закъсва със здравето и по тази причина бизнесът е трансфериран на жена му, а във Варна е регистриран за икономисване на разноски и налози.

Пред изданието Желязков споделя, че е бил разпитан от българската полиция, само че не знае нищо за трафика на хора и за камиона. Той е убеден, че и неговите другари са почтени. Те са в ареста от петък. Часове преди да бъдат арестувани, тримата разговаряли по телефона и те го уверили, че са продали камиона през декември 2018 година на ирландска компания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР