От британската автомобилна марка Mini, собственост на германския концерн BMW,

...
От британската автомобилна марка Mini, собственост на германския концерн BMW,
Коментари Харесай

Автомобилите на Mini ще разполагат с „интелигентен личен асистент“, наречен Spike

От английската автомобилна марка Mini, благосъстоятелност на немския тръст BMW, оповестиха своя нов „ образован персонален помощник “, наименуван Spike. Той е въодушевен от британския булдог, появил се в някои от старите реклами на компанията. Виртуалният помощник ще направи първата си огромна изява на автомобилното ревю в Шанхай, което ще се организира по-късно този месец, а Spike ще бъде интегриран в кокпита на Mini Concept Aceman.

Големият проект на Mini е интелигентната система да се трансформира в неотменна част от бъдещите индустриални коли на компанията, като 2023 Mini Countryman, 2024 Mini Cooper и 2025 Aceman Crossover SUV.

Това, което остава мистерия за момента е каква тъкмо ще бъде ролята на Spike като помощник на водача. От Mini са решили да не споделят доста информация по отношение на функционалностите на системата, само че съдейки от оповестените фрагменти виртуалното кученце ще се пресъздава както на централния кръговиден OLED екран, по този начин и върху цялото табло на Aceman, с цел да окаже нужната помощ на притежателя.

Очаква се повече детайлности за системата да бъдат разкрити на събитието в Шанхай.

„ Spike не е просто дизайнерски опит или занимателен анимационен воин. Целта ни е той да се трансформира в наш характерен знак и правилен сателит на водача, който да усъвършенства потребителското преживяване. “, прибавя основният дизайнер на Mini Оливер Хайлмер.

От Carscoops означават, че Spike звучи доста като към този момент съществуващата сходна система в някои от колите на BMW, която употребява напълно елементарен човешки глас, с цел да вкара техните притежатели във функционалностите на инфотейнмънта на колата. Според тях от Mini просто са решили да придадат образен образ на виртуалния помощник на немската компания, което по никакъв метод не би трябвало да омаловажава положения от тях труд.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР