От болницата в Кърджали излязоха със своя позиция след съобщенията

...
От болницата в Кърджали излязоха със своя позиция след съобщенията
Коментари Харесай

Починалата родилка в Кърджали била с менингит и пневмония, спасили бебето ѝ със секцио

От болничното заведение в Кърджали излязоха със своя позиция след известията за умряла родилка в лечебното заведние. От нея излиза наяве, че дамата е била гноясал менингит и съществуване на белодробна пневмония. Детенцето ѝ е избавено след решение да бъде направено секцио.

На 10 декември в незабавното поделение на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски “ е превозена 26-годишна жена от екип на Центъра за незабавна помощ в Кърджали. Тя е била в кома със положение на мозъчен оток и бременна в седмия лунарен месец. Настанена е в отделението по анестезиология и интензивно лекуване, след което е изпанала в клинична гибел, излиза наяве от позицията на болничното заведение.

Прокуратурата ще образува инспекция

След подхванати незабавни реанимационни дейности дишането и сърдечна активност на дамата са били възобновени. Взето е решение за незабавно абдоминално родоразрешение по витални индикации. 

Извършено е секцио, при което е родено момиченце с тегло 1300 година Детето е в устойчиво положение и за него се поставят всички нужни грижи в отделението по неонатология. Информирана е Държавната организация за протекция на детето, показват от управлението на болничното заведение.

На 11 декември е назначена лечебно-консултатина комисия. В хода на диагностично-лечебния развой се удостоверяват клиничните и параклиничните данни за гноясал менингит и съществуване на белодробна пневмония. Въпреки извършеното интензивно лекуване и непрекъснато мониториране  пациентката издънва на 12 декември.

Направена е патологоанатомична аутопсия. В момента тече вътрешна инспекция в лечебното заведение. Ръководството на  МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски “е уведомило РЗИ- Кърджали, Министерство на здравеопазването  и Изпълнителна организация „ Медицински контрол “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР