От близо две години Иван Гешев се охранява от НСО,

...
От близо две години Иван Гешев се охранява от НСО,
Коментари Харесай

Виновни за атентата срещу Гешев са ДБ, БСП, ИТН и партията на Манолова, които през 2021 година му взеха охраната и го оставиха на НСО

От близо две години Иван Гешев се охранява от НСО, откакто на 15 септември 2021 година Народното събрание лиши от основния прокурор Бюрото по отбрана на очевидците и го трансферира под контрола на Министерството на правораздаването, разяснява „ Трибюн “.

Бюрото отговаряше за защитата на основния прокурор от юни 2020 година до тогава.

Припомняме, че в последния си работен ден 46-ото Народно заседание дефинитивно одобри на второ четене поправките, с които контролът на институцията беше лишен от основния прокурор.

Подкрепата за приемането на измененията в Закона за отбрана на очевидците тогава пристигна от „ ИТН “, „ Демократична България “, „ Изправи се БГ! Ние идваме “ и Българска социалистическа партия.

Гласуването мина с замяна на остри реплики сред партиите вносителки и представители на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

През цялото време приемането на закона беше на ръба, тъй като депутатите от Движение за права и свободи и ГЕРБ бяха в залата, само че не участваха във вота.

По време на дебатите Хамид Хамид изясни, че Законът за отбрана на очевидците би трябвало да се преименува на закон за осветление на някои предпазени очевидци. Според него измененията в закона са плод на пиар и мръсна поръчка.

„ Бюрото не е на основния прокурор, на прокуратурата или на съда. То е на правосъдната система “, разгласи от парламентарната естрада Хамид.

Колегата му Цветан Енчев добави, че задачата на измененията била да се покаже, че основният прокурор няма да живее умерено, в случай че не е определен от верните хора.

Според него всички законопроекти, свързани със правосъдната власт, са наказателна акция против Гешев, в това число закриването на спецправосъдието. Той стартира да изяснява, че всичко това е поръчка на медийно-олигархична формация, само че не я загатна по име.

Анна Александрова от ГЕРБ-СДС изясни, че правосъдна промяна не се прави за два месеца без ясно болшинство, което да носи отговорността.

„ Съдейки по писъците, очевидно Делян Славчев Пеевски ще стане предпазен очевидец против Бойко Борисов “, сподели от своя страна Николай Хаджигенов от ИБГНИ.

„ Голата истина е, че част от депутатите се пробват да запазят това необичайно бюро и този чудноват основен прокурор. Мен ме е позор да заставам с част от вас в пленарната зала. ГЕРБ и Движение за права и свободи, вие сте позор. И в този момент ще изляза отсам “, съобщи Филип Станев от Има Такъв Народ.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР