От БХРА предлагат да се наложи тотален локдаун за три

...
От БХРА предлагат да се наложи тотален локдаун за три
Коментари Харесай

Хотелиери искат тотален локдаун за три седмици

От БХРА оферират да се наложи цялостен локдаун за три седмици, вместо да се убива бизнесът посредством въвеждане на зелени документи, които нито ще подкрепят прекъсване разпространяването на COVID-19, нито пък от новите условия ще има изгода за оцеляването на бизнеса.

Настояваме локдауна да обхване всички сфери като се изключи хранителни магазини и аптеки, тъй че да има равнопоставеност. Подобен локдаун може би ще окаже съществено въздействие и на спекулантите на ток, тъй като през това време няма да има консумация на електрическа енергия и едва ли цените ще останат същите, акцентират още от БХРА.

Според сдружението страната е подготвена да банкрутира бизнеси, вместо да заплаща за обществени и стопански ограничения.

Новите противоепидемични ограничения и въвеждането на задължителен зелен сертификат безусловно затварят нашите бизнеси, безапелационен е ръководителят на Сдружение по туризъм – Кюстендил Станислав Георгиев.

Организацията е една от 36-те районни структури на БХРА.

От БХРА неколкократно сме заявявали, че здравето и живота на нашите чиновници и клиенти са преди всичко, само че при рестрикции те би трябвало да са годни за всички, а освен за някои браншове както е в тази ситуация и наложително да са съпроводени от стопански и обществени ограничения. Вместо да одобряват такива обаче, ръководещите избират да банкрутират бизнеси, без очевидно да осъзнават, че точно от налозите и приходите на работещите от тези компании в бюджета се издържат държавните чиновници и пенсионерите в страната, здравната система, сферите на образованието, защитата и така нататък

Недоумяваме за какво още веднъж разпоредбите са годни за бизнеса, само че учителите и администрацията ще не престават да се трудят без да се постанова да дават здравен документ, за разлика от нашите чиновници, акцентират от УС на БХРА.

Една част от личния състав отхвърля да се имунизира и в този момент ние или би трябвало да затворим заведения и хотели или едни и същи чиновници да работят непрекъснато, тъй като другите избират да изоставен вместо да се ваксинират, с помощта на извънредно слабата осведомителна акция на Министерство на здравеопазването и спорните сведения по отношение на ефикасността на имунизациите, изясни зам.-председателят на БХРА Атанас Димитров.

Ние утвърждаваме въвеждането на зеления документ, само че както е в Европа – при над 75 на 100 имунизирани от популацията. А не както е сега в България. При 20 на 100 имунизирани, няма задоволително хора със зелен документ, които да употребяват услуги. В случая бизнесът още веднъж би трябвало да заплаща за невъзможността на управляващите да убедят хората, че има изгоди от имунизациите, акцентира Димитров. И предложи на министрите да се опитат да ръководят страната с едвам 20 на 100 от бюджета, с цел да схванат по-добре обстановката, в която в този момент слагат хотели, заведения, културни обекти, търговци, уредници на събития и всички останали, наранени от новите правила за посещаване на закрити обекти. Самите държавни чиновници всеобщо също не са имунизирани, само че вместо да се опита да ги убеди в изгодата от имунизациите, кабинетът избира да извади тоягата и да я стовари върху бизнеса, който в продължение на година и половина съблюдава всички налагани ограничения, макар неналичието на съответни обществени и стопански обезщетения, а постоянно и без всевъзможни компенсации като хотелиерския отрасъл да вземем за пример, акцентират от БХРА.

В обстановка, в която разноските за ток нарастват 4 пъти, а ограниченията водят до съвсем нулев оборот за бизнеса, страната не подхваща безусловно никакви дейности да подкрепи туристическия бизнес макар десетките оферти за обезпечаване на евтини заеми и обществени ограничения за отбрана на чиновниците в бранша, безапелационни са от БХРА. Заради водената политика хотелите и заведенията за хранене банкрутират – поради липса на личен състав, доходи и клиенти и в това време неведнъж увеличени разноски. Дори и част от бизнеса да оцелее, след 5 месеца министър Кацаров ще би трябвало персонално да работи като готвач, рецепционист или шеф, тъй като туризма ще остане без фрагменти.

В момента се е разразила същинска война – с преразпределение на територии в стопанската система.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР