От "Без коментар" до "Излишно упражнение". Така реагираха коалиционните партньори

...
От "Без коментар" до "Излишно упражнение". Така реагираха коалиционните партньори
Коментари Харесай

Джамбазки нападна злобно Волен! ВМРО хванати по бели гащи за продажбата на Македония!

От "Без коментар " до "Излишно упражнение ". Така реагираха съдружните сътрудници на водача на "Атака " Волен Сидеров на предлагането му за анекс към контракта за добросъседство с Македония, с който Скопие да се въздържа от всевъзможни спекулации и опити да присвоява исторически персони или събития. Идеята на Сидеров е Народното събрание да одобри решение, с което да разпореди на Министерския съвет да анексира съглашението сред двете страни.

От ГЕРБ се въздържаха от коментар пред "Дневник " с претекста, че е належащо да се събере парламентарната група на партията, с цел да разиска предлагането. Зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки разгласи упражнението на Сидеров за ненужно, защото и сега в контракта било записано, че Македония няма териториални и други искания.

"В момента българският народен интерес е "да махнем границата " сред Охрид и Черно море, да работим за присъединение на Македония към Европейски Съюз. Просръбски и проруски партии и медии в Македония приказват какъв брой е неприятен договорът, както и че би трябвало да се трансформира. Ако и в България се приказва по този начин - това е необичайно съвпадане на позиции. За кого работи това ", разяснява Джамбазки пред "Дневник ".

Вицепремиерът и водач на НФСБ Валери Симеонов и заместникът му в партията Борис Ячев не отговаряха на мобилните си телефони.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че социалистите са в Народното събрание и чакат да видят какво ще е предлагането. По думите й обаче Сидеров "първо би трябвало да се стикова с съдружните си сътрудници " и възможният анекс да бъде импортиран в Народното събрание от кабинета на Бойко Борисов. "Тези самосиндикални акции в опит да си върне изгубеното доверие и рейтинг просто не наподобяват съществени, сложени по този метод. Иначе въпросите са доста съществени ", разгласи Нинова в отговор на въпрос на "Дневник ". Тя напомни, че единствено Българска социалистическа партия е имала позиция по изявлението на македонския министър председател Зоран Заев, че Илинденско-Преображенското въстание е македонско.

"Ние първи декларирахме, че добросъседските връзки на България; мирът, който желаеме на Балканите; развиването на Балканите в посока интеграция в Европа и европейско бъдеще за Македония; нашите другарски връзки с партията на Зоран Заев и моите персонални другарски връзки с него - всичко това не може да бъде за сметка на българската еднаквост, на българския народен интерес, на престижа и името на България ", разгласи Нинова.

Според зам.-председателя на парламентарната група на Движение за права и свободи Хамид Хамид акцията на Волен Сидеров цели да се изчистят връзките в обединението "Обединени патриоти ". "Националистите, като се изключи че вредят на България, вредят и на Балканите. Те би трябвало да бъдат изхвърлени от властта ", разгласи Хамид пред "Дневник ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР