От Българското кемпер общество настояват за оттегляне на проектонаредбата за

...
От Българското кемпер общество настояват за оттегляне на проектонаредбата за
Коментари Харесай

Екоактивисти искат нова наредба за къмпингите

От Българското кемпер общество упорстват за отдръпване на проектонаредбата за къмпингите и разписване на Национална тактика за къмпиране .

Те са изпратили мнение до президента Румен Радев, министър-председателя Стефан Янев, както и до 7 министерства - на районното развиване и благоустройство, на земеделието, храните и горите, на околната среда и водите, на туризма, на стопанската система, на опазването на здравето и на културата. В него упорстват с изключение на наредбата да бъде оттеглена, да се сътвори регулация посредством Национална тактика за къмпиране в интерес на държавния и публичен интерес.

Припомняме, на 21 юни бе неразрешено дивото къмпингуване.
 Забраняват дивото къмпингуване, а къмпинги няма
Забраняват дивото къмпингуване, а къмпинги няма

Могат да се вкарат такси, билети, общината би трябвало да получава доходи

Налагането на сходни рестриктивни наредби, би нанесло непоправими вреди на страната ни. Реално видяно с изключение на негативните мнени я на няколко кметове на общини по Черноморието, няма никаква потвърдена, в действителност и научно аргументация за въвеждането на сходен тип рестриктивно контролиране на този бранш от туризма. Още повече, че при потвърдена липса на развита конструкция от къмпинги за облекчаване на потребностите на хилядите хора практикуващи този тип туризъм, това ще бъде дискриминация към тези хора, които за равноправни жители на Република България, смятат те.

Те насочат апел към виновните институции, за отварянето на една нова страница в развиването на България , за преразглеждане на целите в туризма и правене на световна къмпинг тактика, с която да придадем на страната ни образ на приветлива, екологично насочена и другарски настроена страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР