От Бачковския манастир изнесоха иконата на Богородица, но при спазване

...
От Бачковския манастир изнесоха иконата на Богородица, но при спазване
Коментари Харесай

В Бачковския манастир изнесоха иконата на Богородица с автомобил

От Бачковския манастир изнесоха иконата на Богородица, само че при съблюдаване на епидемиологичните ограничения, заяви БНР.

По традиция на втория ден на Великден в Бачковския манастир иконата на Света Богородица се изнася от храма до местността Клувията.

Предишни години мнозина вярващи са носили реликвата, само че в този момент поради ограничаващите ограничения иконата беше сложена в автомобил. Малцина се включиха в литийното шествие. Всички бяха с маски и съблюдаваха нужната отдалеченост.

Легендата споделя, че иконата на Божията майка е била скрита по време на османските нашествия. Намират я във втория ден на Великден преди повече от 4 века две овчарчета и я връщат в Светата обител. Оттогава хората имат вяра в чудодейната й мощ.

Днес след утринното свещенодействие, водено от игумена на Светата обител свещеник Сионий, иконата беше изнесена под камбанен звън от храма " Света Богородица ".

" Пресвета Богородица да се моли за всички индивиди, да ни закриля и пази и нейният Пребожествен наследник, възкръснал от мъртвите, да благослови всички индивиди в нашата плодородна татковина и всички, които се трудят в битката с ковид ", сподели свещеник Сионий. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР