От август 2022 г. досега по Черноморския коридор за зърно

...
От август 2022 г. досега по Черноморския коридор за зърно
Коментари Харесай

През Черноморския коридор са превозени над 30 млн. това зърно

От август 2022 година до момента по Черноморския кулоар за зърно до международния пазар са превозени към 30,3 милиона тона зърно с 953 кораба, заяви почитан чиновник от турското министерство на търговията.

Русия и Украйна подписаха обособени съглашения с Турция и Организация на обединените нации за обновяване на износа на техните хранителни артикули, в това число зърно, торове и други артикули за международните пазари през Черно море. Целта беше да се избегне разрастващата се продоволствена рецесия в света, защото Русия и Украйна са двата най-големи доставчика на зърно в света.

Юсуф Каракаш, заместник-генерален шеф на отдел " Международна търговия с услуги и координатор на зърнения кулоар " в министерството, съобщи, че количеството зърно, което е превозено до момента, се равнява на 16,8 милиарда хляба.

Каракаш означи, че 50 % от превозеното зърно е царевица, 27 % е пшеница, а 6 % е слънчогледова маса.

Изразявайки мнение, че зърненият кулоар играе основна роля за продоволствените потребности на бедните страни, Каракаш съобщи: " Ако този развой не беше влезнал в деяние, в някои райони можеше да се стигне до сериозна продоволствена рецесия и апетит ", оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР