От Атлантическия съвет на България (АСБ) алармират, че основни ценности

...
От Атлантическия съвет на България (АСБ) алармират, че основни ценности
Коментари Харесай

Атлантическият съвет: Демокрацията и евроатлантическият ни път са в опасност

От Атлантическия съвет на България (АСБ) сигнализират, че съществени полезности на демокрацията и на евроатлантическия път на България са в заплаха , защото са установили съществено повишаване на дейностите против техни членове, които целят да лимитират тяхната независимост на изложение.

" С паника следим, документираме и проучваме по-конкретно дейностите на държавни институции, посредством които се оказва напън върху български жители, чието свободомислие е обществено притежание ", показват от АСБ.

От съвета привеждат като образец за принуда едновременното изтриване на всички профили във " Facebook " на поета и член на АСБ Манол Глишев , прочут с острия си сериозен език, както и заличаването на профилите на други техни членове - юрист Георги Георгиев , който е анализатор на обстоятелства и условия, разкриващи монополното състояние на съветските компании " Лукойл " и " Газпром " в България; на Корнелий Савов , Теодор Спасов , Асен Генов , проф. Велислав Минеков и други

" Ние преглеждаме тези случаи като доказателство за целенасочени и проведени репресивни дейности против медийната независимост на членове на нашата организация и против свободата на изложение в гражданското общество в България ", акцентират от АСБ и допълват, че заличаването на профили във " Facebook " е еднакво на познатата от времето на тоталитаризма политическа цензура , възбрана на печатни издания, радио и телевизионни излъчвания и репресии против борците за цивилен права и свободи.

 Атлантици оферират да защитим небето си с ракети „ Пейтриът “
Атлантици оферират да защитим небето си с ракети „ Пейтриът “

У нас да бъде основана многонационална бригада...

АСБ поддържа всяка гражданска изява във " Facebook ", която цели да отбрани България от все по-мощната съветска хибридна експанзия . " За разгръщането на тази експанзия, посредством систематична дезинформация, редица медии у нас дават задоволително необятно пространство. Това предопределя и нова роля на общуването в обществените мрежи. Открива се ново пространство за опълчване на лъжата и дезинформацията, които непрекъснато нападат съзнанието на българските жители ", акцентират от съвета.

Припомнят, че България е на срамното 111-то място в света по медийна независимост. Една от аргументите съгласно тях е, че е позволена съветската хибридна експанзия в медийното пространство, само че това разумно водело до потреблението на обществените мрежи като опция за опълчване на тази експанзия.

" На Запад, с помощта на свободната преса, към този момент бяха осветени така наречен " тролски заводи " на Русия. От тях са осъществените хакерски атаки в Съединени американски щати по време на президентските избори през 2016 година Констатирана е тяхната интензивност в предизборни интервали и в други страни членки на НАТО ", напомнят от АСБ.

От съвета вършат извод, че у нас държавни институции употребяват репресивни способи за " въздържане " на жители, които не споделят политическите позиции на овластени лица .

 АСБ: Полицията ползва сталински способи против българи поради съветския патриарх
АСБ: Полицията ползва сталински способи против българи поради съветския патриарх

Вълна от отвращение във Facebook...

АСБ напомня, че при започване на март членове на съвета са били обект на полицейски репресии по отношение на визитата в България на съветския патриарх Кирил, като са били привиквани безусловно нелегално в районните полицейски ръководства, с цел да дават пояснения за свои мнения във " Facebook " по отношение на визитата на Кирил.

" Не стопират и опитите на българската прокуратура да употребява отречени практики от времето на комунистическия режим . Тя открива досъдебни производства и фабрикува скалъпени обвинявания против членове на АСБ ", акцентират от съвета и акцентират, че задачата на репресиите е подронване на публичния престиж на персони, известни със своята непримирима гражданска позиция.

АСБ поемат цивилен ангажимент да създадат нужното, за да бъде осведомен Държавният департамент на Съединени американски щати , по тази причина, че компанията Фейсбук предоставяла опция за водене на съветска хибридна война против България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР