От Асоциацията на концесионерите на плажове са изпратили писмо до

...
От Асоциацията на концесионерите на плажове са изпратили писмо до
Коментари Харесай

Концесионери предлагат студенти от НСА да работят като спасители по морето

От Асоциацията на концесионерите на плажове са изпратили писмо до три министерства с оферти за промени в Нормативната уредба за водно избавяне, които да решат казуса с дефицита на спасители на плажовете по българското Черноморие , съобщи кореспондентът на БГНЕС от Бургас.

" Нашето предложение е студентите от НСА по плувни спортове да бъдат обучавани в академията за водни спасители и откакто положат сполучливо изпит да могат да работят на плажа, като месеците работа по морето им се признава трудов стаж “, съобщи за БГНЕС концесионерът на плаж Крайморие Николай Димитров, представител на Асоциацията на концесионерите на плажове.

Старши спасителят Васил Алексиев, който е началник екип „ Бедствия, повреди и спешни обстановки ” към БЧК Бургас изясни, че младежите и девойките, които тази година са минали курсовете за водни спасители избират работа на басейни, а не на море. Голяма част от тях си намират и работа в чужбина.

„ Идеята във водното избавяне да се включат студенти по водни спортове, ватерполисти и други плувци е добра, само че като спасители могат да се включат тези студенти, които нямат участия в разнообразни надпревари и тимове. Затова би трябвало да се беседва с управлението на НСА, да се разиска тази концепция ”, разяснява Алексиев.

От Асоциацията на концесионерите на плажове оферират и промени за условията за медицински чиновници.

„ Другата разпоредба касае Министерството на здравеопазването. Ние предлагаме студентите по медицина, приключили втори курс да могат да карат стажа си на плажовете, с изключение на по болничните заведения, като работата на море също им се признава за стаж ”, съобщи Николай Димитров.

По думите на представителя на Асоциацията на концесионерите тази година сезонът на 1 юни е открит с дефицит на спасители по плажовете и здравно обслужване.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР