От Асоциацията на Българските работодатели са притеснени от напрежението в

...
От Асоциацията на Българските работодатели са притеснени от напрежението в
Коментари Харесай

Работодателите искат да се възстанови дейността на Търговския регистър

От Асоциацията на Българските работодатели са обезпокоени от напрежението в работата на Търговския указател. Трудностите в работата са подбудени от влезлите в действие в края на 2017 година промени в Търговския закон (ТЗ), осведомят от асоциацията.

Блокираната опция за прекачване на дружествени дялове и предприятия слага под подозрение заявените от страна на държавното управление и Народното събрание старания за понижаване на административната тежест , пишат работодателите.

От Асоциацията упорстват за незабавно намиране на административни и правни механизми за нормализиране на работата на Търговския указател . За следващ път молим измененията в законодателството да стават при отчитане на позициите на заинтригуваните страни и след задълбочена оценка на въздействието.

Според работодателите, измененията в Търговския закон са ослепителен образец за законотворчество под напън .

Подобни промени показват образно какви са следствията от промени в законодателството без пълноценна и справедлива оценка на въздействието и без отчитане на позициите на заинтригуваните страни.

От асоциацията напомнят, че са изразили отрицателните си позиции, само че народните представители не са ги взели под внимание .

По подобен метод преди няколко години беше криминализирано недекларирането на осигурителни заплащания , само че досега няма информация за наказан по такава причина шеф. Подобен ще е резултатът и от измененията в Търговския закон - неразбираеми изгоди, само че забележими негативи , се споделя в мнението на асоциацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР