От Асоциация Диабет, предиабет и метаболитен синдром настояха за подкрепа

...
От Асоциация Диабет, предиабет и метаболитен синдром настояха за подкрепа
Коментари Харесай

Как да се отслабне – с диета, със спорт или с психологическа подкрепа

От Асоциация " Диабет, предиабет и метаболитен синдром " настояха за поддръжка на хората със затлъстявания . На конференция в Българска телеграфна агенция ръководителят на Асоциацията Мариана Александрова изясни, че на пациентите със затлъстяване би трябвало да бъде подадена ръка, тъй като множеството хора имат погрешно отношение към тях, считат за " новобранци без воля, които не желаят да отслабнат ".

Затлъстяването е хронично заболяване, въпреки че единствено в 18 страни публично е признато като заболяване и единствено в 23 има такава клинична пътека , регистрира Александрова. Проблемът е, че главното лекуване е бериатричната хирургия. Нашата концепция за стратегия " Отслабвай самоуверено " е да съпоставим групи, които отслабват друго - единствено с диета, единствено със спорт или единствено с психическа поддръжка, уточни тя. Програмата ще бъде десетмесечна, ще обгръща 40 души и ще включва четири занимания седмично.
 Няма нарастване на децата с диабет у нас поради COVID-19
Няма нарастване на децата с диабет у нас поради COVID-19

Диагностиката обаче закъснява поради отсрочване на прегледи

Ендокринологът Ангелина Недялкова посочи, че към 50% от приетите в болница заболели с ковид , имат показател на телесната маса над 30%. Нашата система мъчно да се оправя с болничното лекуване, призна Недялкова.

При хората със затлъстяването всички инфекции се овладяват мъчно и би трябвало да се акцентира на предварителната защита . Ако тези хора не редуцират тежестта си и не получат лекуване за затлъстяването си, доста мъчно могат да се оправят с останалите болести, уточни тя. Около 50% от българите имат наднормено тегло или затлъстяване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР