От Американския институт за изследване на войната обявиха, че украинското

...
От Американския институт за изследване на войната обявиха, че украинското
Коментари Харесай

Руснаците напредват към Северск, а US аналитици умуват дали защитниците на Бахмут ще се спасят

От Американския институт за проучване на войната оповестиха, че украинското командване ще изтегли бойците, с цел да им избави живота

Превземането на Бахмут от съветските сили не е неизбежно, само че бранителите на града може да се отдръпват, с цел да избегнат излишно огромните загуби. Това оповестиха от Американския институт за проучване на войната (ISW), представени от УНiАН. 

В публикация със заглавие „ Ще съумеят ли нашествениците да завладяват Бахмут “ украинската осведомителна организация разгласява преди минути прогнозата на US аналитиците, съгласно които е малко евентуално съветските войски да съумеят да обкръжат изцяло украински бойци в града. 

Институтът се базира на мнението на командира на една от украинските елементи, ситуирани в Бахмут. Той твърди, че военното командване ще извърши следено излизане от Бахмут, с цел да избави живота на бойците, в случай че опасността от обграждане на града стане действителна. 

От ISW цитират представителя на Източната група на Въоръжени сили на Украйна Сергей Череватий, съгласно който украинските сили към момента са в положение дейно да доставят с муниции частите си в Бахмут. Той също по този начин увери, че командването има няколко сюжета за деяние предвид на развиването на събитията към града. 

Руснаците не престават гневно да нападат позициите на украинските сили в региона, с цел да обкръжат гарнизона. Според украинското командване към този момент нашествениците не са съумели да пресечен снабдителните пътища към града, написа УНiАН.

Самият Бахмут е подложен на систематични артилерийски удари. Само за последното денонощие са починали двама - възрастен мъж и 12-годишно момче. Още четирима души са ранени, оповестява украинската осведомителна организация. 

Вчера стана известно, че и футболистът Руслан Курдас, който е играл за Динамо Хмелницки, Металург Запорожие, ФК Таврия-Симферопол, ПФК Суми и Днепър Победа, е умрял в борбата за Бахмут.

Междувременно някогашният консултант на Володимир Зеленски Олексий Арестович призна, че  руските войски напредват след завладяването на Клещеевка и има заплаха да прережат пътищата.

„ На север не могат да ги заобиколят – има по-високи височини, само че на юг е по-лесно “, разяснява той.

Освен това руснаците започнаха да се придвижват на север от Соледар с крайната цел да обкръжат Северск, добави Арестович.

„ След завладяването на Благодатное бойците от ЧВК „ Вагнер “ започнаха нахлуване и на север, и на юг. Започнаха яростни сражения в региона на Васюковка. Руската частна войска се пробва да превземе и Никифоровка. Ще им останат 6-7 км, с цел да прережат веднъж и да вземат под огневи надзор идващият и да затруднят снабдяването на украинските бранители на Севрск с муниции “, разяснява пък военният анализатор Юрий Подоляка, който е роден в украинският град Суми. 

„ Едновременно с това не престават офанзивите на север от Северски Донец. Руснаците се пробват да преминат брега и да обкръжат компактно украинската армия, да излязат на по-изгодни позиции за нанасяне на артилерийски удари по връзката на съперника си “, прибавя той.

„ Продължават и яростните сражения от двете страни на Парасковиевка. Защитниците на селището се пробват обезверено да удържат тези позиции, разбирайки значимостта, тъй като в случай че ги изгубят, се отваря път за обграждане на Бахмут и от север. Прехвърлят се запаси, с цел да се удържат “, посочи Подоляка. 

Според него съветските бойци са към този момент в покрайнините на Ивановское. 

„ На юг от Бахмут не престават офанзивите в посока към Часов Яр и към Ивановское. Разширява се плацдарма и плътния надзор над пътя от Константиновка до Артьомовск “, сподели още той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР