От американския хедж фонд Elliott Management обявиха, че имат пълно

...
От американския хедж фонд Elliott Management обявиха, че имат пълно
Коментари Харесай

Потенциалният нов собственик на Милан още вярва на ръководството

От американския хедж фонд Elliott Management оповестиха, че имат цялостно доверие в управлението на Милан и по този метод отхвърлиха появили се информации, че се приготвят да сложат ръка върху клуба. Въпросната финансова институция отпусна заема от към 300 млн. евро, с който “росонерите” организираха дейна трансферна политика.

Споразумението гласи, че италианците би трябвало да изплатят дълга си през идната година. Ако не го сторят, то хедж фондът ще придобие собствеността върху Милан. И защото тимът е в сериозна рецесия на резултати и няма гаранции за идни финансови приходи от присъединяване в Шампионска лига и или някакви други достижения, то изданието Calcio e Finanza написа, че от Elliott Management към този момент са били наели организация, която да откри нови изпълнителен и състезателен шеф на Милан.
#ACMilan CEO Marco Fassone confirms #UEFA’s “impossible” requests include settling their debt to Elliott Management right away. https://t.co/SVl7Z4XsDy pic.twitter.com/8LKfbntBec
— footballitalia (@footballitalia) December 11, 2017

“Имаме цялостно доверие в управлението на клуба и изрично отхвърляме да сме дали мандат на Creative Artists Agency да търси нови шефове на клуба”, се споделя в формалното мнение на американците.

Преди месец Corriere della Sera написа, че босът Ли Йонхон и неговата “Sport Investment group” са договорили рефинансиране на заема със средства от различен фонд - Highbridge Capital Management. Отпуснатата сума даже ще бъде по-висока от нужното - към 400 млн. евро, със задължението да се върне до пет години. Важната детайлност е, че лихвата е по-висока, само че от Corriere della Sera не я знаят. От тези 400 млн. евро 250 ще бъдат отпуснати на “Sport Investment group”, а останалите на клуба.

Планирани са спомагателни 100 млн. евро да бъдат отпуснати, в случай че отсега нататък клубът реализира заложените в контракта триумфи. И тези триумфи са обвързани с възможни мощни достижения в Лига Европа и съответните доходи от това.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР