От американската брегова охрана заявиха, че отломките от подводницата Титан,

...
От американската брегова охрана заявиха, че отломките от подводницата Титан,
Коментари Харесай

Стана ясно как са загина екипажа на Титан

От американската брегова защита обявиха, че отломките от подводницата " Титан ", които бяха открити в четвъртък, са резултат от " пагубна имплозия " на съда, в който се намираха петима души.

Мястото на съдбовния случай е на към 487 м от носа на останките от " Титаник ". Открити са пет огромни части, измежду тях носов конус, намиращ се отвън корпуса под налягане, и по-голямо парче от парчета.

От бреговата защита обявиха, че не могат да кажат дали ще могат да намерят телата на починалите. " Това е необикновено враждебна среда ", посочи адмирал Маугър.

По всичко проличава, че няма връзка сред звуците, които бяха засечени в сряда от подводницата " Титан ". Бреговата защита ще продължи изследва региона към останките.

Корабите, които участваха в избавителната интервенция, поетапно ще напущат региона.

На борда на подводницата " Титан ", като част от експедиция за разглеждане на останките от " Титаник ", имаше петима души - 58-годишният английски милиардер и откривател Хеймиш Хардинг, френския откривател Пол-Хенри Наржеоле, 48-годишния пакистански предприемач с английско поданство Шахзада Дауд и 19-годишния му наследник Сюлеман Дауд, и Стоктън Ръш, основен изпълнителен шеф на OceanGate, компанията, която провежда експедицията.

След като публично беше доказано, че петимата са починали, бяха издигнати апели за преустановяване на туристическите експедиции до " Титаник ". По думите на специалиста Тим Малтин пред Би Би Си, плавателните съдове, които реализират такива пътувания, би трябвало да бъдат сертифицирани за втурване на по-голяма дълбочина, в сравнение с имат намерение да се спуснат.

Големият въпрос за случая е дали проблем в структурата на подводницата е довел до скъсване на капсулата или тя просто не е била тествана задоволително. Ключови за следствието ще бъдат въглеродните влакна, от които е изработен съдът.

Според проф. Блеър Торнтън е доста евентуално да е имало " мощна имплозия " в главното помещение.

Междувременно от американските военноморски сили оповестиха, че са засекли " акустична особеност, съответстваща на имплозия " часове откакто " Титан " е почнал да се спуска в неделя. Информацията незабавно е споделена с бреговата защита, която я употребила, с цел да ограничи периметъра на претършуване.

Според някогашния доктор от военноморските сили Дейл Мол, при положение на имплозия гибелта на петимата би трябвало да е настъпила незабавно. " Само можете да си визиите какво е било. Студено, кислородът свършва… Ако не можем да ги върнем, това най-малко е най-хубавият вероятен сюжет ", сподели той пред Би Би Си.

Режисьорът на кино лентата " Титаник " Джеймс Камерън, който се е спускал 33 пъти до останките на именития лайнер, съобщи, че е планувал трагичната развръзка преди дни. Когато схванал, че подводницата е изгубила навигацията и връзката си едновременно, незабавно заподозрял, че се е случило злополучие.

" Усетих с костите си това, което беше станало. Когато електрониката на подводницата и нейната информационна система и проследяващото устройство спрат да работят по едно и също време, подводницата е отпътувала ", сподели той.

По думите му, миналата седмица се е усетила като " протакана и кошмарна шарада, в която хората тичат по всички страни, говорейки за " тропащи звуци " и за О2 и всевъзможни друго неща ".

" Знаех, че подводницата се намира тъкмо под последната си известна дълбочина и позиция. Точно там я откриха ", сподели той и добави, че отдалечено ръководен съд е бил пуснат в четвъртък и подводницата е открита " за часове, може би за минути ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР