От афера с неплатени данъци изплува майката на скандалната дизайнерка

...
От афера с неплатени данъци изплува майката на скандалната дизайнерка
Коментари Харесай

И майката на Мегз в ДДС афера

От спекулация с неплатени налози изплува майката на скандалната дизайнерка Миглена Каканашева-Мегз, сподели инспекция на "България през днешния ден ". Повод е проверка на Национална агенция за приходите по отношение на активността на ръководената от Магдалена Каканашева компания "Сити Трейд Мениджмънт Юг ", която открива неплатени налози в размер на десетки хиляди левове. Заключенията на Национална агенция за приходите са обжалвани, а делата към днешна дата не са завършили. Междувременно компанията претърпява многократни трансформации.



Дружеството е учредено през 2012 година Първоначално притежател е майката на Мегз, след това акциите се трансферират на дизайнерката, а най-после се озовават в софийска компания. Покрай промените на собствеността се трансформира и името. Първоначално се споделя МЕГЗ сходно на десетките компании на дизайнерката, по-късно ЕКС МЕГЗ, с цел да се стигне до актуалното "Сити Трейд Мениджмънт Юг ".

Още от основаването си назоваващата се към оня миг компания "Мегз ", ръководена от Магдалена Каканашева, отваря четири магазина в Пловдив, София, Варна и Раковски. В деяние влиза и интернет уебсайт, посредством който майката на Мегз продава облекла от сбирката на щерка си Миглена. Заради славата на Мегз клиенти не липсват, само че още след първите поръчки заваляват и недоволства от качеството. Според тъжби на клиенти платовете на получените облекла са извънредно нискокачествени, а типът и съставът им не дават отговор на посоченото в уеб страницата.

Оплаквания, че не им е платено за работата има и от шивашки компании, който са наети да ушият облеклата. В резултат Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) постанова санкции на ръководената от майката на Мегз компания. При инспекциите е открито, че сдружението употребява подправени фактури за покупка на платове и документи за тяхното качество.
Според осведомени от КЗП подават сигнал за откритите нарушавания и до данъчните. В резултат е осъществена проверка за интервала 2012-2015 година Данъчните изискват данни от куриерски компании за доставените колета. Така излиза наяве, че за няколко години майката на Каканашева продава облекла за близо един милион лв..

Оказва се, че немалка част от продажбите изобщо не са декларирани и върху тях е пропуснато да бъде начислен наложителният Данък добавена стойност. Според заключенията на приходната организация става дума за спестени налози за над 40 хиляди лева, излиза наяве от протоколите по делото. След като установяват нарушаванията, данъчните инспектори снемат пояснения от майката на Мегз и издават инспекционен акт. Според документите по делото в Административен съд – Пловдив, в началото заключенията на Национална агенция за приходите не са оспорени. Впоследствие компанията апелира ревизионния акт и метода на събиране на дължимите налози, а делата към днешна дата не са завършили.

Проблеми с данъчните има и самата Миглена Каканашева-Мегз. От началото на предходната година нейната компания "Доверие МК " е запорирана от Национална агенция за приходите като поръчителство за бъдещи искове. До момента в документите не е посочена точната сума, която страната има намерение да си търси от МЕГЗ. Заради обстоятелството, че запорът по този начин и не е свален до ден сегашен, специалисти изясняват, че инспекцията не е завършила.

Проблеми с приходната администрация има и друга компания, обвързвана с дизайнерката. Според документите "Новокер София " с бивше име "Мегз " дължи 134 144,76 лева Дружеството е основано от Каканашева и през годините също е употребено, с цел да се пласират облеклата на дизайнерката. През юли 2017 година Каканашева продава компанията на софиянеца Стефан Славейски, който има и голям брой други компании със отговорности. Малко по-късно той сменя името, а сдружението се появява в листата с длъжници на Национална агенция за приходите.

фотоси:Фейсбук мегз и магдалена каканашева
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР