От АЕЦ Белене продължават да се дърпат милиарди. Това заяви

...
От АЕЦ Белене продължават да се дърпат милиарди. Това заяви
Коментари Харесай

Трайчо Трайков сравни АЕЦ Белене с КТБ

От АЕЦ " Белене " не престават да се " дърпат милиарди " . Това съобщи пред bTV някогашният енергиен министър Трайчо Трайков. Според него не се изпуска нито една опция за кражба от плана за нуклеарната централа, който бил съпоставим с КТБ.

 Трайков: В
Трайков: В " Белене " би трябвало да се наливат 2 милиарда на година, частник не би го направил

Платените реактори най-рационално било да отидат за други планове на " Росатом "

Според терзанията на ексминистъра в " Белене " към този момент са " изхвърчали " 3 милиарда лева, само че има опция да " изхвърчат още 30 " . По думите му колкото и да е огромна сумата от 3 милиарда, тя в действителност е 10-15% от общата стойност на плана.

Относно оборудването на нуклеарната централа, за което страната ни заплати 620 млн. евро, и което съгласно Румен Овчаров се трансформира в един скъпо струващ скрап, Трайков разяснява, че когато притежаваме нещо, което в действителност не ни би трябвало, трябвало да се замислим по какъв начин да го продадем, а не по какъв начин то да бъде съхранено.

 Оборудването за АЕЦ
Оборудването за АЕЦ " Белене " ръждясва, предизвести Румен Овчаров

Делян Добрев манипулирал данни за потребността от повече електроблокове у нас

Припомняме, на 13 октомври, петък, някогашният министър на енергетиката Румен Овчаров съобщи, че новото съоръжение за правенето на АЕЦ " Белене " седи под намерено небе и ръждясва. По думите му оборудването може да се окаже един скъпо струващ скрап, а съветската страна всеки миг да каже, че то към този момент не е годно за монтиране в реактор.

Трайков съобщи още, че хората, които пазят плана АЕЦ " Белене " в никакъв случай няма да изведат на напред във времето същинските цифри към построяването на плана - нито какъв брой ще коства самият план, нито какъв брой ще коства електрическата енергия. " А електрическата енергия ще е допустимо най-скъпата от всяка нова мощ, която се вкара в България ", заключи той.

 Подписваме с Русия да ни пази оборудването за АЕЦ Обновена
Подписваме с Русия да ни пази оборудването за АЕЦ " Белене ", само че не знаем цената

Проверяват централите за така наречен " леден запас "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР