От 97 държави Индия се нарежда на 19-то място по

...
От 97 държави Индия се нарежда на 19-то място по
Коментари Харесай

Над 30% ръст на чуждестранни инвестиции

От 97 страни Индия се подрежда на 19-то място по привлечени задгранични вложения в недвижими парцели за 2017 година Основната причина за това е държавната самодейност за привличане на външен капитал се отбелязва в отчет на консултантската компания Knight Frank.

От всички задгранични вложения осъществени в страната през предходната година 84% се падат на Съединени американски щати, Канада и Сингапур. Следват Англия, Обединените арабски емирства и Хонг Конг.

Индия е преди всичко от страните в Азиатско тихоокеанския район, в които влизат още Малайзия, Тайланд, Индонезия, Виетнам и Филипините. Тези страни спрямо Индия общо притеглят по-малко вложения. „ Индия е образец по какъв начин бързо могат да се притеглят задгранични капитали. За интервала 2012-2017. те са нарастнали до 2.6 милиарда USD, което е растеж от 600% за обсъждания период”, напомнят експерти.

Чуждестранните бизнесмени бяха привлечени от нови правила в областта на недвижимите парцели, налози и демонетизация, а също и издаване на електронни визи по улеснена скица.

За обсъждания интервал отливът на капитали от Индия е бил неустойчив. За интервала 2010-2013 гг. те са възлизали на 2.5 милиарда USD, а за 2014-2017 гг. са били 1.9 милиарда USD. При това 80% от тази сума е била пренасочена към Австрия, Съединени американски щати и Сингапур, а останалите 20% - във Англия и Португалия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР