От 8 октомври по Viasat History Нелегалната армия - сериал

...
От 8 октомври по Viasat History Нелегалната армия - сериал
Коментари Харесай

Налегалната армия и разбивачи на кодове по Viasat History

От 8 октомври по Viasat History " Нелегалната войска " - сериал в четири елементи - ще споделя невероятната история на най-голямата група антихитлерски партизани в окупирана Европа. От 17 октомври, пък, поредност в шест елементи ще показа оръжието, трансформирало освен бойното поле, само че и самата война – " Бомбардировачът: страшилището на Втората международна война ".

На 6 октомври дебютира провокативната поредност в шест елементи " Разбивачи на кодове ", а измежду първите тематики са: кодът на мафията, кодът на серийния палач " Зодиак " и японския суперкод от Втората международна война. Кодове и шифри - от странни антични маркировки до случайни цифри и букви - са били употребявани от хилядолетия за изпращане на секрети известия, скриване на самоличности и противозаконни дейности. Разгадаването на тези кодове може да отключи военни секрети, да демаскира смъртоносни врагове и даже да декодира изгубени цивилизации; този сериал показва някои от най-известните - и скандални - зашифровани материали в света и разкрива по какъв начин са били разшифровани, брилянтните мозъци, които са разрушили кодовете, и мистериозните секрети, които са криели. Разбивачи на кодове (Series 1): Кодът на мафията (Episode 1) -

Този епизод разкрива историята на дамата, която е разрушила кодовете, сринали мафията, избавила е безчет животи през Втората международна война и даже е предотвратила нацистко настъпление в Съединени американски щати. Разбивачи на кодове (Series 1): Кодът на килъра (Episode 2)- Разкриваме обезверените опити за залавяне на най-мистериозния сериен палач в САЩ; дали декодирането на комплицираните му кодирани известия ще разкрие най-сетне Зодиакалния палач и ще докара до залавянето му? Разбивачи на кодове (Series 1): Японският суперкод (Episode 3)-Представяме американските разшифровчици, разрушили видимо неразбиваемия код на Япония от Втората международна война и обърнали хода на войната в Тихия океан в интерес на Америка.  Разбивачи на кодове (Series 1): Изгубената цивилизация (Episode 4)-Изследваме монументалното предизвикателство да се разшифрира тайнствен античен език; разкриването на неговите секрети е 50-годишно завладяващо пътешестване, което пренаписва историята. Нелегалната армия  е сериал в четири елементи, който споделя невероятната история на полската незаконна страна, най-голямата група антихитлерски партизани в окупирана Европа. Заснет на място в Полша, той разкрива решаващата роля, която незаконното придвижване е изиграло в събирането на разследваща информация, връзката със съдружниците и разрушаването на немската военна машина. Сериалът употребява архивни фрагменти за илюстрация - някои от които се демонстрират за първи път отвън Полша - както и записи и писмени разкази от първо лице, експертни отзиви от известни историци, в това число Павел Укелски, заместник-директор на Музея на Варшавското въстание, и професор Рафал Внук от Института по история на Полската академия на науките.

Сериалът разкрива също по какъв начин участниците в полското незаконно придвижване са посочили невероятна устойчивост пред лицето на нацистките зверства и по какъв начин дейностите им са трансформирали хода на Втората международна война. Бомбардировачът: страшилището на Втората международна война е с премиера на 17 октомври в 22:00 ч. Във военната история има азбучник на изобретенията, които са трансформирали метода, по който се водят борбите - катапултът, дългият лък, оръдието, картечницата - само че едно оръжие е трансформирало освен бойното поле, само че и самата война. То уголемява обсега на военния спор и отприщва смут, какъвто светът в никакъв случай не е познавал - това оръжие е бомбардировачът.

Той се появява при започване на двадесети век като най-мощният знак на актуалната война и поражда облици, които дефинират Втората международна война - бомбите, падащи от недрата на B-24, разрушените здания и нуклеарната гъба. В нито едно оръжие или оръжейна система не са влагани толкоз доста вложения, работна мощ или нововъведения и никое не е било толкоз разрушително. Разглеждаме тактиките, технологиите, въздействието върху човечеството и изменящите играта самолети, създадени през Втората международна война.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР