От 8 ноември САЩ отварят въздушното си пространство за чуждестранни

...
От 8 ноември САЩ отварят въздушното си пространство за чуждестранни
Коментари Харесай

Ваксинирани чужденци ще могат да влизат в Съединените щати

От 8 ноември Съединени американски щати отварят въздушното си пространство за задгранични полети, при изискване, че пасажерите са имунизирани против COVID-19. Ограниченията бяха въведени от Доналд Тръмп при започване на предходната година и продължени от Джо Байдън, с цел да се спре разпространяването на новия ковид.

Достъпът до Съединени американски щати беше неразрешен за чужденци, които през предходните 14 дни са били във Англия, Ирландия, 26-те страни от Шенгенското пространство, Китай, Индия, Иран, Република Южна Африка и Бразилия.

След повдигането на рестриктивните мерки, пасажерите ще бъдат провевярани за имунизационния им статус преди качването на борда на самолета. Изискването не се отнася за децата под 18-годишна възраст и за хора с медицински проблеми.

Същевременно в Съединени американски щати пораства недоволството против наложителната имунизация. В Ню Йорк стачкуваха стотици чиновници на градските управляващи, най-вече пожарникари.

Със заповед на кмета от петък към 160 хиляди общински чиновници би трябвало да потвърдят, че са с най-малко една доза ваксина или да излязат в неплатен отпуск.

" Те не си спомнят, че когато всичко стартира преди година и половина, ние работехме на първа линия ". - споделя Джеймс Финеган, някогашен пожарникар. 

Около 60% от пожарникарите в Ню Йорк са имунизирани, както и 71% от служителите на реда и близо 60 на 100 от здравните служащи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР