От 8 до 13 август Олимпийското рали ྄ Revival ще

...
От 8 до 13 август Олимпийското рали ྄ Revival ще
Коментари Харесай

Opel ще участва в голямото юбилейно Олимпийско рали ྄ Revival

От 8 до 13 август Олимпийското рали ྄ Revival ще предложи маршрут от общо 2252 километра от Кил до Мюнхен. 197 тима от девет народи ще преминат голям брой специфични стадии в шест дневни стадия. Opel Classic е също на старта в това класическо пътешестване с няколко исторически модела.

„ Радваме се, че можем да допринесем с същинска класика за това огромно възобновление с исторически модели на Opel като Rallye Kadett от 1971 година и Commodore GS/E Coupe. И несъмнено, Opel Olympia не би трябвало да липсва, по тази причина го изпращаме дружно с като нашия нов Plug-in хибрид Astra, който ще притегли вниманието към себе си като транспортно средство за екипаж със своя самоуверен, явен дизайн и реформаторски технологии “, акцентира ръководителят на Opel Комуникации Харалд Хампрехт.

В своето приветствие към юбилейното събитие Валтер Рьол разказва Олимпийското рали от 1972 година като „ Ралито на века “. Защото отсам стартира всичко за най-хубавия рали водач на всички времена: „ След това рали нищо не беше същото. “ Следва първият му шофьорски контракт с Opel. Рьол настоя да покара няколко специфични стадия в историческите модели на марката. И ще започва в четвъртък, 11 август, с Commodore GS/E Coupe, възложен от Opel Classic в Кьолн. Както при оригинала от 70-те години на предишния век, системата за впръскване е сменена от три двойни карбуратора Weber със спортни въздушни филтри - това усилва на продуктивността с към 15 %.

Почетният състезателен президент на ADAC Херман Томчик и ветеранът от моторните спортове Гюнтер Холцер ще карат в Олимпийското рали ྄ Revival със специфичен образец от поколението Kadett B – същият Rallye Kadett, който шведският рали ас Андерс Куланг и неговият навигатор Бруно Берглунд караха през 70-те години. Оборудван с мотора на "големия брат " Rekord Sprint, специфична задна ос, ролкейдж и спомагателни принадлежности, той е съвършена основа освен за потребление в моторните спортове.

И най-после, само че не на последно място, едноименният Opel не би трябвало да липсва на едно „ Олимпийско рали “. Автомобилът, който ще взе участие в тазгодишното издание, е Olympia 1100 SR от 1967 година Аналогично на концепцията Rekord/Commodore, Opel пусна по-фина версия на Kadett по това време - 1100 SR общоприетоо с 44 кВт/60 к.с. е карана с по-големите мотори CIH с 55 кВт/75 к.с. и 66 кВт/90 к.с. Тази Olympia доближава скорост до 170 км/ч - стойност, която нормално е била непокътната за спортни коли по това време.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР