От 8 ч. до 12 ч. в събота се спира

...
От 8 ч. до 12 ч. в събота се спира
Коментари Харесай

Спират камионите над 12 тона по АМ Хемус към Варна от Витиня до Ботевград в събота

От 8 ч. до 12 ч. в събота се стопира придвижването на камиони над 12 т от 30-ти (при с. Витиня) до 47-ми км (в непосредственост до отбивката за Ботевград, Враца, Оряхово, Видин) на автомагистрала " Хемус " в посока Варна. В неделя ограничаването ще важи за сектора от 60-ти до 52-ри км на автомагистралата за пътуващите към София тежкотоварни коли, оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Тежкотоварният трафик на 2 декември ще се пренасочва по обходен маршрут при 30-ти км на Автомагистрала " Хемус " по пътна връзка " Витинска река ", ще продължава по път I-1 София - Ботевград и път II-17 до пътен възел " Ботевград " при 47-ми км на Автомагистрала " Хемус ". В взаимозависимост от метеорологичните условия и интензивността на трафика, при нужда придвижването на камиони над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел " Правец " (при 52-ри км) по път I-3 Ботевград - Ябланица и ще се връща още веднъж на автомагистралата при пътен възел " Осиковска Лакавица " (при 60-ти км).

Мярката е за усъвършенстване на трафика по автомагистрала " Хемус " в региона на тунелите " Топли дол " и " Правешки ханове " преди идните почивни дни, когато пътуват доста хора.
 Заради ремонт на тунел отклоняват камионите от Автомагистрала
Заради ремонт на тунел отклоняват камионите от Автомагистрала " Хемус " през уикенда

Товарните транспортни средства, движещи се в посока София, ще бъдат пренасочени към път I-1 Ботевград

От 14 ч. до 20 ч. на 3 декември се стопира придвижването на камиони над 12 т от 60-ти до 52-ри км на Автомагистрала " Хемус " в посока София. Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел " Осиковска Лакавица " (при 60-ти км) по път I-3 Ботевград - Ябланица и ще се връща на автомагистралата по пътен възел " Правец " (при 52-ри км). При нужда придвижването тежкотоварни коли над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел " Ботевград " (при 47-ми км) по път II-17 и по път I-1 София - Ботевград до пътна връзка " Витинска река " (при 30-ти км) на автомагистрала " Хемус ".

АПИ приканва водачите да съблюдават разпоредбите за придвижване и напътствията на чиновниците на " Пътна полиция ", да карат деликатно, спазвайки отдалеченост и със съобразена скорост , да не подхващат рискови изпреварвания и да не се употребяват спешните ленти по автомагистралите за по-бързо напредване при претрупан трафик.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР