От 7 юли 2022 г. настоявам за увеличение на екипите

...
От 7 юли 2022 г. настоявам за увеличение на екипите
Коментари Харесай

Георги Георгиев: От 9 юни 200 полицаи повече в София

„ От 7 юли 2022 година упорствам за нарастване на екипите на Пътна полиция. Министър Демерджиев ни увери, че е поел ангажимент от 9 юни да има 200 служители на реда повече в София. 50 екипа, които да се занимават единствено с надзор на придвижването. Това е резултат, който ни удовлетворява “. Това съобщи ръководителят на СОС Георги Георгиев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Очакваме да бъдат увеличени и камерите за скорост - това са главните ограничения, които зависят от Министерство на вътрешните работи. Предстои и доста работа в Народното събрание, с цел да се оправим с казуса на национално равнище “, сподели Георгиев.

„ Ние желаеме да дадем целия запас на българските общини, на Министерство на вътрешните работи, те да глобяват, тъй че тези средства от глобите да бъдат употребявани за пътна сигурност “, уточни ръководителят на СОС.

Той уточни, че оферират хилядите камери в страната и 600-те в София да са към този момент под контрола на Министерство на вътрешните работи. „ Трите камери на КАТ са закупени от общината, каквото е належащо ще закупим, когато имаме законовото съображение за това ”, акцентира Георгиев.

Той посочи, че са написали законопроект, ще закупят и спомагателни камери на Министерство на вътрешните работи и че каквото се изисква от тях ще го създадат. Относно защитата на метрото Георгиев е безапелационен, че не могат да оставят метрото без защита, с цел да има служители на реда на пътя.

„ Видяхме, че можем - ще има повече служители на реда на пътя без да се пипа защитата по метрото ”, добави ръководителят на СОС. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР