От 7 септември на територията на цялата страна влизат в

...
От 7 септември на територията на цялата страна влизат в
Коментари Харесай

От полунощ влизат в сила новите COVID мерки |

От 7 септември на територията на цялата страна влизат в действие по-строгите противоепидемични ограничения.

Според тях заведенията за хранене, питейните заведения, игралните зали и казина ще могат да работят от 7.00 до 23.00 часа с до 6 души на маса, на разстояние от метър и половина. Затворени обаче ще останат нощните заведения, а събори, музикални фестивали и тиймбилдинги няма да се организират.

Въпреки възбраната за нощните заведения, те се канят да не затварят като съблюдават строги епидемиологични ограничения:



Фитнесите ще работят с до 30% потенциал, а кината, театрите, концертните и спортните зали с до 50%. Сватби и кръщенета на закрито ще могат да се организират с до 30 души.

Мерките ще важат до 31 октомври. Но в случай че личният състав на подобаващ търговски обект е изцяло имунизиран, то обектът може да работи на 100% от потенциала си.

А ето какви са новите противоепидемични ограничения, влизащи в действие от среднощ:
Провеждането на присъствени групови занятия в езикови, просветителни и други обучителни центрове и школи се позволява при съблюдаване на физическа отдалеченост от минимум 1.5 м. и не повече от 10 индивида в помещение и носене на защитни маски. Преустановяват се визитите в детски центрове, клубове и други, предоставящи проведени групови услуги за деца. Конгреси, конференции, семинари, симпозиуми, образования и други се позволяват при потребление на не повече от 30% от потенциала на помещението и с до 30 участника, при съблюдаване на физическа отдалеченост и носене на защитни маски. Преустановява се провеждането на тимбилдинги и други проведени групови мероприятия с подобен темперамент в трудови колективи. Провеждането на състезания и изпити се позволява при потребление на не повече от 30% от потенциала на помещението, с до 30 участника, при съблюдаване на физическа отдалеченост от минимум 1.5 м и носене на защитни маски. Преустановява се провеждането на всички всеобщи мероприятия, при които присъстващите не са проведени с избрани седящи места и входът (участието) е безграничен. Посещенията на кина, театри, циркови представления, концерти и други театрални прояви на закрито се позволяват при потребление на не повече от 50% от потенциала на пространствата, заемане единствено на седящи места през едно и носене на защитни маски. Посещенията на музеи и галерии се провежда като се позволяват не повече от 1 човек на 8 кв. м., при съблюдаване на физическа отдалеченост и носене на защитни маски. Посещенията в центрове, школи и други обекти за танцово и музикално изкуство се позволяват при потребление на не повече от 30% от потенциала на пространствата и с до 10 индивида в помещение. Провеждането на спортни надпревари с професионален темперамент на закрито се позволява без аудитория. Провеждането на спортни надпревари с професионален темперамент навън се позволява с аудитория при заемане на не повече от 30% от потенциала, потребление единствено на седящи места при заемане на всяка трета седалка и носене на защитни маски. Посещенията на фитнес центрове се позволяват при потребление на не повече от 30% от потенциала на всяко помещение и съблюдаване на физическа отдалеченост и носене на защитна маска от личния състав. Посещенията в спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси се позволяват единствено за самостоятелни спортове при потребление на не повече от 30% от потенциала им и съблюдаване на физическа отдалеченост от минимум 1.5 м. Провеждането на групови спортове на закрито се прекратява, като се изключи тренировки и надпревари за картотекирани състезатели експерти. Посещенията в балнеолечебни, СПА, уелнес и таласотерапевтични центрове се позволяват при потребление на 30% от потенциала им, съблюдаване на физическа отдалеченост, носене на защитни маски за лице при услуги, допускащи тяхната приложимост, и основаване при опция на график за самостоятелно прилагане на услугите. Посещенията в заведенията за хранене и развлечения, игралните зали и
казина се позволяват единствено в часовия период от 7,00 ч. до 23,00 ч. при съблюдаване на разстояние от 1.5 м сред облегалките на столовете на прилежащите маси, допускане на не повече от 6 души на една маса и носене на защитни маски от личния състав. Провеждането на събирания от частен темперамент се позволява с присъединяване на не повече от 30 лица на закрито и 60 лица навън. Физическите и юридически лица - притежатели или шефове на търговски, административни или други обекти, предоставящи услуги на жителите, основават организация за надзор на броя на клиентите в съответния обект, като не позволяват повече от 1 човек на 8 кв. м. На пазари, борси, базари и изложби се основава организация за еднопосочно придвижване, обезпечаване на надзор на влизащите лица и допускане на не повече от 1 човек на 8 кв. м и носене на защитна маска от работещите и посетителите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР