От 7-ми май в ефир пристига ново попълнение в супер

...
От 7-ми май в ефир пристига ново попълнение в супер
Коментари Харесай

Инспектор Джордж Джентли – с всички сезони по Epic Drama

От 7-ми май в ефир идва ново попълнение в супер екипа ТВ детективи на Epic Drama – „ Инспектор Джордж Джентли “. Персонажът е основан на серия книги от създателя Алън Хънтър, а в основната роля е британският артист Мартин Шоу, прочут също с функциите си в The Professionals и Judge John Deed. Англия, 1964 година: време, в което границата сред полицията и незаконния свят става все по-размита; време, в което взривът на опиатите стартира да трансформира лицето на политиката; време, в което английската юноша е на ръба на обществена и полова гражданска война. Инспектор Джордж Джентли е един от дребното същински мъже в Скотланд Ярд, с възприятие за публичен дълг, което все по-рядко се намира, в полиция, гъмжаща от необуздана корупция. Джентли има забележителната известност на неотклонен преследвач на лондонските гангстери през 60-те години на предишния век, измежду които и Джо Уебстър (в ролята Фил Дейвис, Bleak House), само че в този момент, след убийството на брачната половинка му, Исабела, известният основен контрольор работи измежду трагичния пейзаж на Нортъмбърланд, където суровите хълмове се срещат с езерата.

Джентли се приспособява към смяната на темпото и търси малко успокоение в живота си, само че скоро схваща, че Северът има своя значителен дял от закононарушения. Когато попада на убийството на млад моторист, част от мрежата за разпространяване на опиати на Нотъмбърланд, той разграничава всички отличителни черти на Уебстър и упорства да получи случая, като счита да е последния, по който работи…С помощта на младия сержант Бакхъс (в ролята Лий Ингълби, The Street), който е по едно и също време въодушевен и нерешителен, тъй като ще работи за именития детектив, те се заемат с разрешаването на тези закононарушения. Бакхъс е уверен, че основният обвинен по случая е Рики Дийминг (в ролята Ричард Анмитидж, Robin Hood), харизматичният водач на група мотористи. Случаят, обаче, се усложнява, а Джентли би трябвало да реши дали на Бакхъс може да се разчита или е допустимо и той да е замесен в корупционни схеми, сходно на доста свои сътрудници. В кулминационната точка на следствието Джентли осъзнава, че неговият метод е по-необходим от всеки път и – може би – в последна сметка този случай въпреки всичко няма да му бъде последен…Сезон първи на „ Инспектор Джордж Джентли “ е формиран от три 90-минутни епизода, несвързани по сред си, като всеки от тях е отдаден на обособен случай.

Премиерата по Epic Drama е в събота, 7 май, в 20:30 часа – с двоен епизод. Във втори сезон, който дебютира на 14 май, събота, също в 20:30 часа, и се състои от четири епизода, Джентли и Бакхъс би трябвало да се оправят, наред с другото, със случаи на проституция, обезчестяване, локална корупция, расизъм и педофилия. В Англия от началото на 60-те години обществото е на прага на смяната: хомосексуализмът, абортите и даже предписването на „ хапчето " на неомъжени дами са противозаконни, само че първите стриптийз клубове и Бийтълс напълно скоро ще се появят. Джентли би трябвало да следи за спазването на законите в общество, където старите полезности се сблъскват с новите и поколенията водят война между тях. Сериалът дава също завладяваща визия за компликациите, с които е трябвало да се пребори полицията през 60-те, с цел да проверява и разкрива закононарушенията без помощта на актуалните технологии.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР