От 7.00 часа до 20.00 часа ще продължи изборният ден

...
От 7.00 часа до 20.00 часа ще продължи изборният ден
Коментари Харесай

За четвърти път България ще гласува на избори за Европейски парламент


От 7.00 часа до 20.00 часа ще продължи изборният ден на територията на страната. Във вота за българските членове в Европейският парламент вземат участие 13 партии, 8 обединения и шестима самостоятелни претенденти. В страната изборните секции са 11 661. В изборните описи попадат 6 355 633 гласоподаватели, чака се до урните да отидат над 2 милиона от тях.

Всички изборни секции в София отвориха в точния момент в 7.00 часа. Секциите в София са 1610,

Пред всяко помещение за гласоподаване са ситуирани указателни табла с номерата на партиите, обединенията, самостоятелните претенденти в бюлетината, както и подредбата на кандидатските листи. В хартиената бюлетина се гласоподава със наследник химикал и със знак хикс или ве, който се слага в квадратчето пред името на партията, обединението или самостоятелния претендент. Ако се гласоподава желание за претендент от партийна листа, така наречен " преференция " се слага и втори знак в кръгчето с трицифрените номера.

Над 2500 са записаните наблюдаващи от неправителствени организации, които ще наблюдават за честността на изборите. Жалби и сигнали за нарушавания се подават в РИК, в ЦИК или до Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Телефоните за връзка с институциите са вписани в осведомителните табла пред секциите.

21 страни от Европейския съюз, в това число България, гласоподават през днешния ден на евроизбори. Това е последният ден от изборите за Европейски парламент. Резултатите от всички 28 страни ще станат ясни довечера. Следващата седмица държавните и държавните водачи на страните от Европейски Съюз се събират в Брюксел, с цел да обсъдят резултатите от изборите и предложат на Европейския парламент претендента за правоприемник на Жан-Клод Юнкер.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР