От 6-членния екипаж читирима души вече бяха освободени, остават задържани

...
От 6-членния екипаж читирима души вече бяха освободени, остават задържани
Коментари Харесай

Домусчиев отрича екипажът на Верила да е знаел за кокаина

От 6-членния екипаж читирима души към този момент бяха освободени, остават арестувани още двама.

" Ако компанията имаше някаква виновност, този транспортен съд щеше да бъде иззет . Масово се търсят разновидности от престъпни структури и организации, защото е ясно, че опиатите всеобщо се транспортират по море. Това не е нито първият, нито последният случай в корабоплаването ", разяснява мажоритарният акционер в Български морски флот. 

Корабособственикът спомага на проверяващите в Ирландия. Текат и вътрешни инспекции на екипажите за какво се е стигнало до трафик на кокаин.

" Дълбоко се надявам, че ще се стигне до присъди за хората, които са качили този опиат на борда. Ние не можем да знаем дали някой има предпочитание да прави престъпни прояви, дали не е контактна от престъпни организации и са му препоръчани някакви огромни пари, с цел да направи някоя дивотия ", съобщи още Домусчиев.

Компанията ще съди двамата арестувани за трафик на опиати българи поради финансови и морални вреди.

Собственикът на " Верила " има и " Руен ", който към момента е в плен на сомалийски пирати в арабско море - с тях договаря за откуп интернационален екип, удостовери Домусчиев.

" Сомалийски пирати, не са хуси. Пари, няма други претенции. Всичко е пари. Знаем къде е корабът, за жалост военните фрегати не посмяха да се намесят поради заплахата от риска за човешките животи, които са по-ценни от цената на кораба ", сподели още Домусчиев. 

Екипажът е очаквал въоръжена защита да се качи на кораба безусловно часове преди нападението, само че пиратите са атакували по-рано.

" На " Руен " трябваше да качи въоръжена защита, просто го деляха 12 часа. Зоната, в която го плениха, е зона, в която в никакъв случай в историята не е пленяван транспортен съд. Прекалено надалеч е от Сомалия ", съобщи Домусчиев.

На борда на " Руен " са останали седем моряци от България, девет от Мианмар и един от Ангола.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР